Forsvinder din dieselolie? Sikring gør livet surt for tyve

Sæt sikring i tanken og brug dæksel med lås, så er du fornuftigt sikret, mener ekspert.

Hvis man absolut VIL bryde ind, så kan det altid lade sig gøre. Men der er flere muligheder for at gøre det væsentlig sværere at stjæle dieselolie«.

Ordene kommer fra Gorm Hansen, indehaver af virksomheden GH Truck Training. Gennem mange år har han beskæftiget sig med lastbilindustrien, og han arbejder nu også med entreprenør- og landbrugsmaskiner, når det gælder at sikre sig mod de personer, der ikke kender forskel på dit og mit.

»Man skærmer lynhurtigt af for tyve ved at montere en annordning i maskinens tankstuds, så tyvene ikke kan stikke en slange eller pumpe ned«.

»Samtidig er det en fin idé at montere et tankdæksel med en simpel lås på, for så ved man, at nogen har haft interesse i maskinen, hvis dækslet en dag pludselig er bøjet eller brækket af«, forklarer Gorm Hansen.

Han anbefaler at vælge en robust tanksikring, der er yderst svær at bryde op.

»For hvis der er noget, tyve ikke kan lide, er det at være på samme sted i længere tid«.

Han erkender, at problemet med dieseltyveri er størst i lastbilbranchen. Men når maskiner står på en plads uden opsyn eller - værre endnu - er parkeret frit ude på en mark natten over, stiger risikoen også blandt bygge- og landbrugsmaskinerne.

»Med en tanksikring gør man det samtidig umuligt for langfingrede chauffører at låne nogle få liter hver dag - noget, som kan være meget svær at opdage«.

Lås tank op fra telefonen

I flere tilfælde går tyve efter de stationære tanke. De er vokset både i størrelse og i antal som følge af landbrugenes og maskinstationernes ditto. Også her kan du beskytte indholdet.

»Vi leverer bl.a. en løsning, hvor man aktiverer tankens pumpe fra sin telefon«.

»På den måde kan man bestemme, hvornår nogen må tanke. Og så snart chaufføren er færdig, slukker pumpen selv og sender en sms med det antal liter, der er tanket«, siger Gorm Hansen og tilføjer, at systemet også kan give alarm, hvis niveauet i tanken falder, uden pumpen kører.

Desværre sikrer ganske få sig mod dieseltyveri, mener han.

»Først når tyvene allerede har været på spil, får virksomheden øjnene op, og så er det jo i mange tilfælde for sent«.

»Jeg undrer mig over dem, der bruger mange tusinde kroner på for eksempel at plysse kabinen, men som ikke vil bruge småpenge på at sikre sig mod noget, der kan ende med at blive en bekostelig affære«.

Faktaboks

Gode råd mod tyveri af dieselolie

  • Maskiner: Parkér aldrig, så maskiner er lette at komme til (ved veje, på foragre, uovervågede pladser osv.). Monter tanksikring på maskinen. Brug tankdæksel med lås el. eks. dæksel m. elektronisk sikring, der alarmerer med lyd og lys 
  • Stationære tanke/anlæg: Gør det så besværligt som muligt at komme til tank/anlæg, og sørg for, det tager lang tid at få olien ud af anlægget. Placer gerne tank indendørs i aflåst bygning el. overvej videoovervågning, indhegning af tank og konstant belysning. Sikre påfyldning, udluftning og tankmåler med lås.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.