Forud for international udstilling: Kun to snupper guldet
I alt 27 medaljer har jury-komiteen bag Sima Show netop delt ud. Kun to hapsede guld, fem fik sølv og i alt 20 nyheder har modtaget en bronzemedalje.

Det er først fra den 24.-28. februar Sima Show i Paris åbner dørene. Men i dag torsdag er sløret løftet for de medaljer, som gives til specielle nyheder forud for udstillingen - bedst at sammenligne med de danske Agromek Stars.

I alt har Sima givet 27 medaljer, hvoraf de 20 er bronzemedaljer. Sima har blot uddelt to medaljer i guld.

Den ene går til Claas for sin specielle bæltevariant af Jaguar 960 finsnitteren. Nærmere betegnet en funktion i bælteundervognen som gør, at den løfter for og bagende af undervognen, når man vender rundt i forageren, så man ikke skader græsmarkene med bælterne.

Den anden går til virksomheden Laforge, der har udviklet en trepunktslift, som sættes bag på traktorens eksisterende lift, men som via rtk-signaler selv sideforskyder og tilpasser det påhængte redskab til de specifikke A-B linjer.

Det eneste den specielle trepunkts-adapter kræver, er et RTK-signal fra traktoren, men ellers er den iøvrigt ligeglad med såvel farve som modellen på traktoren, der sidder foran den. Med Dynatrac, som nyheden hedder, har man således aktiv redskabsstyring på samtlige redskaber, men kan nøjes med en enkel enhed til at styre samtlige redskaber.

Dynamisk kvælstofovervågning

Sima uddeler denne gang fem sølvmedaljer. John Deere og Airbus Defence and Space tager den ene med, hvad virksomhederne kalder dynamisk kvælstofovervågning ved hjælp af sattelitbilleder og maskinsensorer. Det kommer vi sikkert til at høre mere om.

Bosch tager ligeledes en sølvmedalje for at kunne lave dynamisk overvågning af plantevæksten ved hjælp af sensorer, som optager og sender daglig information om afgrøderne, jord og klima. Ikke mindst hjulpet af et multispektralt kamera. På den måde kan man som landmand holde øje med planterne fra sin smartphone.

John Deere modtager endnu en sølvmedaljer for et system, der i fremtiden proaktivt vil kunne oplyse om fejl via telematik. De mange data, som systemet henter ind via telematikken, lagres i en database, som via såkaldt deep machine learning kan lære at forudsige hvis noget sansynligvis får en brist eller havari.

Også Kuhn modtager en sølvmedalje for en app, der i realtid kan holde brugeren af et redskab opdateret med manualer, service-aktioner og så videre.

Sidste sølv går til virksomheden Sodijante for "Tank Air Wheel". I selve dækket sidder en række akkumulatorer med luft, som derved kan hjælpe med at pumpe dækket op hurtigere end det er tilfældet med en kompressor alene.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.