Fra arkivet: Dengang Claas kom med verdens kraftigste mejetærsker

I 1990 kom Claas med hele to nyheder, hvoraf den ene netop havde sat verdensrekord.

Vi har igen støvet de gamle arkivbøger af og fundet en gammel nyhed fra Claas. 

14. september 1990 kunne man i Landsbladet på side 44 læse, hvordan Claas-fabrikken i Tyskland netop havde præsenteret to helt nye mejetærskere med en række tekniske forbedringer.

"Det er helt store maskiner, og Claas gør krav på at have verdens kraftigste mejetærsker. Det er flagskibet Commandor 228 CS, som Claas Danmark også anser vil have interesse hos danske storforbrugere af høstmateriel", står der i Landsbladet. 

Verdensrekord

Commandor 228 CS var bygget med cylinderseparations system, som Claas 116 CS kom med i 1981, i stedet for konventionelle halmrystere. Det gav en meget stor udskillelses-kapacitet og i forening med det kraftige tærskeværk og en V-10 Mercedesmotor, blev høstkapaciteten større end nogensinde. 

"Under et Claas møde for 100 agrarjournalister fra Europa og Canada i sidste uge, blev det oplyst, at 228 CS står med en frisk verdensrekord. Den er sat i Storbritannien i august i en vinterhvedemark med et udbytteniveau på 80 hkg pr. hektar. Her måltes en høstkapacitet på 358 ton korn på 44,5 hektar i løbet af otte timer. Timeydelsen var således 448 hkg, svarende til 5,6 hektar", oplyser journalisten i Landsbladet.

 

Ny maxi

Den anden helt nye maskine, der blev præsenteret, var Claas Maxi 118 SL med konventionelt tærske og rysteværk. 

"Denne maskine er 7.500 liter korntank og motoren yder 260 hk (191kW). De tekniske nyskabelser for Claas 1991 omfatter betjening og kabine, universal indføringskanal, cylindervariator med momentforstærker på de større modeller samt tærskebro med indlægsslagler, som giver en forbedret udtærskning og rentærskning i broen", står der i Landsbladet. 

Hertil kunne man som ekstraudstyr få Auto-Contour, som var computerstyring af skærebordet. 

Med de nye modeller omfattede Claas-linjen nu 13 maskiner. Dominator 48 S, 58 S og 68 S. Classic 78 og 88 med mekanisk fremdrift samt 78 SL, 88 SL, og 98 SL med hydrostatisk fremdrift. Af Maxi-modellerne fandtes der nu 98 SL, 108 SL og 118 SL og Commandor 115 CS og 228 CS sluttede rækkerne.

Classic serien kunne fremover betragtes som maskiner i almindelig udførelse, mens Maxi stod for udstyr som større korntank, kraftigere dæk og betydelig større tank.  
 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.