Fra arkivet: Ford Dexta i fire dages non-stop pløjning

I 1961 besluttede Ford fabrikkerne i England, at vise hvad deres Dexta kunne holde til.

Vi har endnu engang været et smut i arkivet og har denne gang fundet historien om et pløjeeksperiment der varede flere dage. 

Lørdag 22. april 1961 kunne man på side 17 i Landsbladet, læse om et interessant traktoreksperiment i Skotland. 

For at demonstrere, hvor ydedygtig og pålidelig en traktor kan være lod Ford fabrikkerne i England to Dextaer udfører non-stop forårspløjning på to store nabogårde i Skotland. 

Måtte ikke holde stille

"Selv afløsningen af traktorførere fandt sted, mens traktorerne var i fart. Det var kun tilladt at holde stille, når der skulle påfyldes nyt brændstof", skriver Landsbladet. 

Man havde med vilje udvalgt gårde med særlig vanskelig jord, og hvor markerne havde en ubekvem form. Efter gårdejernes ønske blev pløjningen, der i alt omfattede 204 acres (svarende til ca. 150 tdr. land), udført således, at kartoffel- og roemarkerne blev pløjet i 10-12" dybde og byg- og havremarkerne i 6-7" dybde. 

I løbet af fire døgn var hele forårspløjningen på de to gårde overstået.

"Fire traktorførere havde afløst hinanden, og i løbet af de 96 timer var der blevet løftet og sænket omkring 6.000 gange og traktorerne havde tilbagelagt over 2.000 kilometer, svarende til en vejlængde fra København til Rom", står der i Landsbladet. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.