Betalt indhold af Bayer Crop Science

Fra handelsskoleelev til landmand

Thomas gik på handelsskolen, men brugte al sin fritid på Troels’ gård. Nu er drømmen selv at blive landmand.

”Han gik på handelsskole, men han havde flere arbejdstimer hos mig, end han havde fritid”, fortæller 54-årige Troels.

Dét at arbejde med landbrug er ikke nyt for Thomas. Han voksede op på et lille fritidslandbrug, som hans forældre dog afviklede da han var helt lille. Han kunne ikke slippe landbruget helt, for da Thomas i sine teenageår læser på handelsskole, begynder han at arbejde på Troels’ gård i sin fritid.

I dag arbejder Thomas hos Troels, og de driver det hele sammen, så de kan hjælpe hinanden på tværs.

Og med arbejdsomhed, flid og den interesse Thomas har, så kan vi få et godt samarbejde ud af det her, siger Troels.

 

Samarbejdet er blevet styrket

Thomas har nu uddannet sig til landmand, og arbejder fuldtid hos Troels. Han er blevet en tæt sparringspartner til Troels, og de har en rigtig tæt relation og et godt samarbejde omkring gården nu samt gårdens fremtid.

”Det kan være svært at få fodfæste i landbruget i dag, hvis man ikke har nogen, der kan skubbe på”, siger Troels. ”Og med arbejdsomhed, flid og den interesse Thomas har, så kan vi få et godt samarbejde ud af det her”.

Stafetten gives videre

Bayer har fulgt tre unge landmænd med særlig passion for planter, og med tre vidt forskellige udgangspunkter og tilgange til planteverdenen. Frederik studerer plantevidenskab med drømmen om at blive konsulent. Karina er i gang med sidste led af sin landbrugsuddannelse og forbereder sig på en karriere som landmand. Thomas er netop færdiguddannet landmand, og er klar til at starte sin egen karriere som planteavler.

Med de nye landmænds viden og passion når vi nye højder. Bayer støtter den nye generation af landmænd, der i disse år suger næring og viden til sig, inden stafetten gives videre. Sammen skal vi udvikle landbruget og planteverdenen.

Faktaboks

26 år

Fakta om Thomas

Bor på en gård uden for Nysted

Har arbejdet hos Troels siden han var 15 år

Ejer 90% af en svineproduktion med årlig leverance på 6.300 slagtesvin til Danish Crown. Det er Troels, der ejer de sidste 10%.

Emneord Bayer Crop Science, sponsoreret, nye kræfter

Betalt indhold af Bayer Crop Science

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.