Fransgård tror på kort nedgang: I sommer vendte det hos forhandlerne

Tørken kostede også en mindre nedgang på maskinfabrikantens bundlinje. Men næste år tegner lovende.

En del af maskinsalget blev hårdt ramt hos maskinfabrikanten Fransgård Maskinfabrik i fjor.

Som så mange andre steder i branchen var det tørken, der slog ind. Den nybagte direktør hos Fransgård, Jens Ploug vurderer dog, at sidste års nedtur, som kan ses i det netop aflagte regnskab, hvor resultatet før skat faldt til 1,6 mio. kr. mod knap 2,2 mio. kr. året før, er godt på vej til at blive rettet op igen.

”Vi har store forventninger om, at vi laver et bedre resultat, end vi gjorde sidste år og noget, der ligner forrige år. Vi ved, at vi lever i en verden, som er meget følsom med handelskrig og Brexit, men vi har fuld og fast tro på, at det vi gør, er det rigtige”, siger han.

Selvom 2018/19 blev præget af en samlet nedgang, så var der fremgang på flere parametre, som er værd at tage med sig videre - og derfor er den samlede konklusion da også, at året gik tilfredsstillende.    

De australske og new zealandske markeder er vokset voldsomt for Fransgård. Tillige er det også gået fornuftigt på vinterprodukter i Skandinavien og maskiner til skov-entrepenører og ejere i USA og Europa. Under tørken holdte forhandlere op med at købe høstmaskiner ind – og havde siden store lagre, inden landmændene rundt omkring begyndte at købe nyt udstyr igen.

Ifølge Jens Ploug er markedet nu kommet sig.

”Det endte også med, at vi solgte nogle høstmaskiner i juli og august i år til forhandlere, som ellers tidligere havde meget på lager. Derfor ser vi også positivt på indsalget til det nye år”, siger han.

Fransgård havde i 2018/2019 i gennemsnit 33 medarbejdere i regnskabsåret og en bruttofortjeneste på 17,4 mio. kr.

Jens Ploug blev 1. oktober udnævnt til ny direktør efter mange år som ansat i virksomheden. Den hidtidige ejer Jørgen Fransgård arbejder stadig i butikken, og ejer ligesom Jens Ploug en tredjedel af maskinfabrikken i Himmerland, mens udviklings- og rationaliseringschef Bjørn Kristensen ejer den sidste andel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.