Fransk ballademager klar til danskerne
FMR Maskiner er klar med de første eksemplarer af franske Agrisems tallerkenharver.

Tidligere på foråret bekendtgjorde FMR Maskiner, at man ville importere de franske tallerkenharver fra Agrisem, og nu er man klar med Agrisem Disc-O-Mulch tallerkenharverne, der er specielt velegnede til nedmulde store mængder planteaffald, grov stub eller efterafgrøder.

Anders Højte fra importøren FMR Maskiner mener, at Agrisem Dicc-O-Mulch Gold er et godt match til danske landmænd.

»De kan leveres som liftophængte eller bugserede tallerkenharver i flere versioner og arbejdsbredder helt op til 12 meter. Disc-O-Mulch harverne er alle bygget op med en robust ramme og to rækker tallerkener med forskellige diametre. Resten af apteringen er op til kunderne«, siger Anders Højte.

De forskellige diametre giver bl.a. den fordel, at den forreste række kan neddele store mængder plantemateriale, mens den bagerste række efterlader en jævn bearbejdet overflade. En anden version med tilnavnet TSM - Top Soil Management - arbejder med en knivtromle forrest efterfulgt af to rækker tallerkener og en pakkevalse. Den er angiveligt effektiv i efterafgrøder.

Agrisem vil ind på det danske markedMaskiner 17. marts · 14:48

»Disc-O-Mulch Gold er måske den mest spændende model set med danske øjne, for den vil kunne løse alle normalt forekommende opgaver i Danmark og er velegnet i efterafgrøder og majsstub«, siger Anders Højte.

Hvis Agrisems konstruktører har sparet på noget, er det i hvert fald ikke stål. En 4,5 m bugseret Gold-model vejer således 7,75 tons, hvilket gav tilnavnet ”Monster” i en PROFI-test.

Den kraftige harves to rækker tallerkener sidder med godt en meters afstand, og der er 63 cm frigang under rammen. Hver tallerken er monteret i en 35 mm ”grisehalefjeder”, der muliggør 3D-bevægelse og samtidigt presser tallerkenen nedad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.