Fransk bestseller-harve i nye varianter

Franske Kuhns Prolander universalharver får udvidet sortimentet både i den lille ende med en speciel ’øko-version’ og særlig i den store ende med harver på 9,2 og 14,2 meter.

Kuhn-importøren, Maskinhandler Indkøbsringen, har stor succes med den franske producent Kuhns serie af universalharver, Prolander, der både findes i liftophængte og bugserede versioner. Nu udvides programmet yderligere, både i den lille ende og blandt de store.

De store bugserede fembullede Prolander fjedertandsharver i 1000-serien til stubbearbejdning og såbedstilberedning er udviklet til øverlig jordbearbejdning. Harven er bygget over en kraftig centerdel med store bære- og transporthjul. Mange særlige detaljer gør harven fleksibel og meget anvendelig i både stubbearbejdning og såbedstilberedning. Men hidtil har de kun været tilgængelige i to arbejdsbredder, 6,00 eller 7,50 meter, begge med fem tandbuller.

- Prolander har virkelig været en bestseller for os i de seneste tre-fire år. Vi har solgt flest af de bugserede udgaver, hvor vi har manglet udgaver i store bredder, men på det punkt har Kuhn nu lyttet til vores ønsker, og vi har mange kunder, der har efterspurgt dem, siger produktchef hos MI, Per Monk Rasmussen, der tilføjer, at en Prolander harve i stor bredde med frøudstyr og med en fronttank virkelig kan få noget fra hånden, når landmændene sår efterafgrøder, nærmest på tid.

- Frøudstyr fås til begge serier, og fordelerhovedet med forbindelse til fronttanken er noget helt nyt, siger Per Monk Rasmussen.

Til alle de bugserede Prolander fås nu også en kraftigere 90x13 millimeter S-tand til stive jorder.

Den mindre liftophængte Prolander 100-serie består også af fjedertandsharver til stub- og såbedsarbejde. Her har arbejdsbredderne hidtil været 3,75 meter, 4,95 meter og 5,85 meter, og også de liftophængte er udviklet til øverlig bearbejdning. Og blandt dem er der en oplagt nyhed til økologer.

- Økologer har jo lov til at harve jorden igen og igen, og til dem har vi nu en liftophængt Prolander, hvor man har fjernet valsen bagtil, så man undgår at pakke jorden efter harvningen og dermed undgår genvækst. Versionen, der er målrettet økologer, har også bærehjul inde i rammen med hydraulisk dybdestyring og en trerækket langfingerefterharve, som efterlader ukrudtsplanter øverst for udtørring, siger Per Rasmussen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.