Franske robotter skal minimere markskader
Franske markskånsomme robotter udviklet i samarbejde med blandt andet Kuhn sår majs med 8 km/t.

En fransk teknologivirksomhed har bygget tre meget præcise markrobotter, der styres på enkel vis med en app, og som er testet under majssåning på en 50 hektar stor majsmark. Projektet, der foregår i Bourgogne i Frankrig, kaldes Challenge Centeol og ledes af organisationen AgreenCulture.

Det skriver det britiske medie Farmers Weekly.

AgreenCulture’s primære fokus er at reducere marktrykket under arbejdet. De RTK-styrede markrobotter vejer blot 300 kilo og fører sig frem på bælter og er drevet af dieselmotorer. De er konstrueret af et team hos AgreenCulture i samarbejde med blandt andre Kuhn, såspecialisten Dupont Pioneer og ingeniører fra teknologivirksomheden Ausy.

Projektet er forholdsvist nyt, da det gik i gang i oktober sidste år. Og i april i år blev de tre robotter sat i arbejde på en mark, hvor de har sået majs med en hastighed på 8 km/t.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.