Galleri: Traktorer i de gale farver
Siden vi skrev om de sorte Fergusoner med fælles ophav, har vi, ved hjælp af vores læsere, indsamlet et galleri af andre traktorer i forkerte farver i Danmark. 

Først var der én sort Massey Ferguson. Så var der pludselig to. Og nu har vi samlet et galleri med traktorer i "forkerte" farver. Scroll ned eller tjek galleriet over artiklen her.

Vi starter med ophavsmanden til de to sorte Ferguson'er

”De to andre var sorte, så skulle den her være hvid”, siger Torben Jørgensen fra Lolland.

Men forkert påklædte Ferguson'er er tilsyneladende mere populære at have end andre mærker. I hvert fald meddeler Karl Mertz, at man har solgt orange MF´ere til Næstved Kommune. 

”De var trætte af at få skylden for alt muligt, når de havde klippet kanter og sådan. Men efter de er blevet orange, bliver kommunens traktorer ikke længere forvekslet med andre”, fortæller Jesper Nerup, sælger og driftsleder hos Karl Merts i Rønne.

I samme bane kan Søren Bertelsen fra Heden Maskinstation fortælle, at man har solgt gule Fergusoner til en kommune, fordi kommunens traktorer traditionelt altid har været gule. 

”Og så har vi også engang solgt en i orange”, siger Søren Bertelsen. 

Fortsætter vi videre på tværs af landet, er der også indløbet billeder fra den nu nedlagte Vejen Maskinstation. 

”Gamst Maskinstation, som lå i nærheden, kørte i de almindelige røde Massey, og man skulle jo kunne se forskel”, siger Rasmus Nielsen, tidligere ansat på Vejen Maskinstationen.

Og da stationen havde en New Holland i forvejen, skulle de nye Fergusoner selvfølgelig være New Holland-blå.

Andetsteds i Jylland kan Ulrick Nørtoft fortælle, at Dørken Maskinstation ved Give har en blå Massey Ferguson 8690, som han mener nærmer sig de 14.000 timer.

Danmarks anden sorte Ferguson fundet - blev bestilt efter julefrokostMaskiner Tirsdag 21. august 2018 · 13:57

Lykke Smeden A/S maskinforhandler ved Randers meddeler, at de har solgt fire grønne New Holland til en juletræsplantage.

I Hvornum fortæller Martin Handberg om, hvorfor den lokale maskinstation har grønne New Holland med gule fælge.

”Da Hvornum Maskinstation skiftede til John Deere, mente ejeren, Poul Højbjerg, at de to gamle NH 8770 var for gode til at komme af med. Så de blev malet som de nye John Deere”, siger han. 

Ved Ribe beretter Allan Bech Sørensen om, hvorfor hans gamle Case IH 1255 blev sort.

”Da jeg blev færdig som jordbrugsmaskinfører i 2014, fik jeg en sort modeltraktor som svendegave. Og så besluttede min bror og jeg os for at tage fat på gårdens gamle Case”, siger han. 

”Min far mente, at det var tosset og umuligt, men mellem 400 og 800 timer senere var vi færdige”

Allan Bech Sørensen fortæller, at traktoren indgår i den daglige drift, og at han desuden kører traktortræk i den af og til. 

Næste projekt er, at kabinen skal polstres med rødt plys.

Jesper Østergaard Jensen fra Hjallerup Maskinforretning har indsendt billeder af deres sortfolierede Massey Ferguson 8740S med tilhørende Båstrup 24 CTS vogn.

Sættet er blevet lavet, så det passer til maskinforretningens nye Ideal-mejetærsker. 

Hans Toft har indsendt billeder af sin gamle såtraktor, en turkis Fendt 930, som blev importeret fra Frankrig. 

Han tilføjer, at såtraktoren i dag er en Fendt Black Beauty.

Michael West Hansen har indsendt et billede af denne sorte Fendt 1050, der skulle skille sig ud fra gårdens to Fendt 939'ere, og så var Michael West Hansen ikke meget for farven Nature Green.

Emneord Galleri

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.