Gamle traktorer spiller med i bluesband
Bandet H.P. Lange & Friends spiller nogen gange med et helt specielt medlem i bandet - en traktor.

Ja, du læste rigtigt. Det kan godt lade sig gøre at have en traktor som bandmedlem. 

Det har H. P. Lange nemlig gjort med sit band, og de har faktisk udgivet en hel plade med den såkaldte 'motorblues', hvor flere forskellige traktorer og andre maskiner indgår som bandmedlemmer. 

Den ovenstående video er fra 2010 på Kongensbotræffet, hvor publikum for første gang oplevede den såkaldte 'motorblues'. Her er det de to garvede bluesmusikere, Trols Jensen og H. P. Lange, der står for fremførelsen. Her bestod traktor-medlemmet af en Volvo Victor.

Endte med en plade

"Det hele startede egentlig med, at Jørgen Kjær, der er traktorentusiast og har forlaget Motorploven, fik idéen, at vi skulle komme ud og spille med en traktor," forklarer H. P. Lange. 

"Det var noget man havde set før i udlandet, men ikke særlig meget i Danmark. Derfor sagde vi ja til i starten at spille på forskellige træf." 

Dette gav dog efterfølgende stof til tanke for både Jørgen Kjær og H. P. Lange, og det endte med, at H.P Lange og hans band, H. P. Lange & Friends, sagde ja til at lave en plade kun med motorblues. 

"Vi begyndte at optage forskellige motorlyde og tog dem med i studiet. Dette endte med en rigtig fin plade, som vi tilfredse med at stå inde for musikalsk," forklarer H.P. Lange. 

Lidt af en udfordring

Det har dog været lidt af en udfordring for bandet at spille med de forskellige maskiner. 

"Det var især en udfordring, når vi var ude og spille live med maskinerne. Sådan nogle ældre maskiner vil altid svine lidt i lyden, så det kan være svært for trommeslageren at fungere som bindeled mellem maskinen og resten af bandet," fortæller H. P. Lange. 

Dette fandt de dog en løsning på i studiet, hvor de tog brudstykker af lydene fra maskinerne, så disse blev mere ensartede. 

En hel del opmærksomhed

Det har også skabt fornyet interesse for H. P. Lange og bandet, når de har maskinerne med.

"Jeg tror helt bestemt, at vi får mere opmærksomhed, når vi har traktorene med. Det er blevet taget rigtig godt i mod. Det skyldes nok, at folk er glade for en sjov og anderledes idé," fortæller H. P. Lange. 

Og pladen har skabt interesse på nye markeder: 

"Der har været en rigtig pæn interesse for pladen. Vi er kommet ud til nogle nye forummer på træffene, som vi normalt ikke sælger til, så det har været positivt." 

Udover diverse træf for veteranbiler, har H. P. Lange også spillet med traktorer på dyrskue, til privatfester, hvor traktoren er kørt ind som en sjov gimmick, og endda også til et motorcykeltræf, hvor bandmedlemmet dog var en motorcykel i det moment. 

Nedenfor kan du se endnu en video, der er opslået af forlaget Motorploven på Facebook. Videoen er fra Veteræntræf Wedelslund Gods i sommers, hvor bandmedlemmet her var en Allgaier traktor fra 1954 med dieselmotor. 

Den danske bluesmusiker H.P. Lange og venner tilføjede en Allgaier traktor fra 1954 til bandet, da de spillede ved Veterantræf Wedelslund Gods i sommers. Hør, hvordan det lød i videoen her.Hvis du vil høre mere motorblues, så kan hele CD'en findes på Motorplovens hjemmeside:http://www.motorploven.dk/motorblues.htm

Opslået af Motorploven på 9. januar 2016

Hvis den anderledes blues har fanget dit øre, er det muligt at læse mere om pladen på Motorploven.dk

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.