Giant forventer, at hver anden kompakte maskine bliver elektrisk

Har netop bygget 25.000 maskiner. Jubilæumsmodellen var en elektrisk minilæsser.

På tyve år har den hollandske producent af læssemaskiner Giant bygget 25.000 maskiner.

I forbindelse med milepælen spår virksomheden, at man fremover i stigende grad vil bygge elektrisk drevne maskiner. En trend som allerede er i gang på de første minilæssere og i de kommende år vil brede sig i produktprogrammet.

”Vi forventer, at halvdelen af de kompakte maskiner på et tidspunkt vil være elektriske. I øjeblikket leveres de fleste maskiner til Holland, Norge, Danmark og Sverige. Vi ser strengere regler for emissioner i flere lande. På et tidspunkt vil EU fastsætte regler for Europa, og ligeledes resten af ​​verden”, lyder det i en pressemeddelelse fra direktør Toine Brock, som importøren Brdr. Holst Sørensen har udsendt.

Giant planlægger på sigt at have enhver Giant tilgængelig med både diesel og el-motor.

”Jeg forventer, at 40 procent af vores produktion i 2025 vil bestå af elektriske minilæssere. Med tiden kan kunderne forvente en elektrisk skidsteer, minilæssere og teleskoplæssere”, siger han.

Brdr. Holst Sørensen, der også er kendt som bl.a. forhandler af Case IH i det sydjyske, sælger som importør af maskinerne via 34 forhandlere i Danmark og Sverige.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.