Grimme forbedrer optageteknik
Grimme lancerer ny generation af den firerækkede selvkørende kartoffeloptager Varitron 470 Platinum.

I 2011 præsenterede Grimme for første gang den firerækkede selvkørende kartoffeloptager i Varitron-serien, og nu seks år senere er producenten klar med den anden generation, Varitron 470 Platinum, der byder på 435 hestekræfter, gummilarvefodstræk og syv tons såkaldt ”Nonstop-Bunker” - nonstoptank.

Under udviklingen har der blandt andet været fokus på at forbedre komfort og betjening. Det nye koncept, ErgoDrive, gør ifølge producenten den intuitive styring lettere og giver hurtig adgang til alle funktioner, og føreren kan nemt gemme individuelle indstillinger. Hjælpesystemer sørger for en last- og hastighedsafhængig styring af ringelevatoren og jordkæderne. En kompressor med tryklufttilslutningerne i kabinen og på luftfilteret giver nem rengøring. Den har også fået op til 12 LED-arbejdslys.

Grimme har også forbedret optagningsteknikken. Monteringen og vendingen af jordkæderne og udtræksvalsen ved rulleseparatoren er optimeret, så stabiliteten er øget, renseeffekten er forbedret og indstillingerne er lettere. Den standardmæssige stensikring beskytter ikke kun det enkelte skær, men hele skærholderen, så hele indføringen er beskyttet. Til optagning på svære jorde kan der nu leveres slidstærke skærplader af kunststof, der også betyder mindre jordpåhæftning.

Det nye indløb til ringelevatoren giver en bedre fordeling og en mere skånsom fordeling af kartoflerne i lommerne. OptiBag-lommerne, der fås som ekstraudstyr, øger rengøringseffekten og sørger for en skånsom behandling af kartoflerne.

En nyhed er topfordeleren på topknuseren, som fordeler kartoffeltoppene på det område, der allerede er høstet. Topudkasterens kastelængde kan justeres fra kabinen.

Vægtfordelingen er forbedret ved at flytte dieseltanken, optimere bagakselophænget og ved at bruge lette og stabile stænger af glasfiberforstærket plast. Resultatet er et bedre fordelt jordtryk og større stabilitet - også ved fuld tank.

Endelig har den fået Terra Trac gummilarvefødder, som fordeler jordtrykket og giver bedre stabilitet på skråninger. Den teleskopiske foraksel gør det muligt at bruge et bredt jordskånsomt dæk.

En særlig detalje er det høje antal separatoraggregater, der kan anvendes. Grimme tilbyder udover pigbåndstopkæden en rulleseparator eller en MultiSep og - som eneste producent - også en Vario-RS, dobbelt MultiSep samt en kombination af rulleseparator eller Vario-RS og MultiSep.

Nyheden opfylder det nyeste udstødningstrin IV, Tier 4 Final og fås både i varianter med 75 eller 90 centimeter rækkeafstande.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.