Grovvareselskab: Bedste resultat på maskiner nogensinde

2020 blev året med den hidtil største omsætning og det bedste driftsresultat i Danish Agro koncernens maskindivision, der først og fremmest er båret af forhandlingen af maskiner fra Claas. 

På trods af et udfordrende 2020 med Covid-19, hackerangreb og et stort konkurrencepres lykkedes det at realisere den hidtil største omsætning og det hidtil bedste driftsresultat i Danish Agro koncernens maskindivision.

"Vi har haft et meget tilfredsstillende år i vores maskinaktiviteter. Omsætningen steg til 4,8 mia. kr., hvilket er 23 pct. højere end i 2019. Vores driftsresultat (EBITDA) på 133 mio. kr. fulgte med denne udvikling, og var 60 mio. kr. højere end i 2019. Denne flotte udvikling skyldes dels integrationen af vores opkøbte maskinaktiviteter i Baltikum samt organisk vækst på tværs af de ni lande, hvor vi har maskinaktiviteter", siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro koncernen efter Danish Agro onsdag fremlagde sit regnskab for 2020. 

Den positive udvikling i maskindivisionens finansielle resultater er, ifølge Henning Haahr, også et udtryk for, at strukturen i maskindivisionen er ved at være på plads.

"Vi har i dag maskinaktiviteter i ni lande og er den største samarbejdspartner til Claas med eksklusiv repræsentation af deres produkter i syv af landene. Vi har på ganske få år opbygget en stærk, konkurrencedygtig markedsposition indenfor maskiner, som vi er meget tilfredse med. Strukturen er med andre ord på plads, og fokus i de kommende år bliver på styrket drift og synergier", siger Henning Haahr, og fortsætter:

"Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi valgte at gå ind i maskinhandel for otte år siden. Der er mange synergier imellem maskinaktiviteter og grovvareaktiviteter, og det har været vores mål at være med til at sikre, at landmanden også i fremtiden har et professionelt, konkurrencedygtigt setup, når der skal handles og serviceres maskiner", siger han. 

I 2021 er det forventningen at omsætningen i Danish Agro koncernens maskindivision vil stige til over fem mia. kr. 

Danish Agro repræsenterer i dag Claas i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen, New Holland i Polen og Fendt i Tjekkiet. 

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.