Gyllemareridtet aflyst

Gylletankene var ved at flyde over i Nordjylland i starten af februar. Nu er der nogenlunde styr på situationen.

Gyllesæsonen startede anspændt. Ikke mindst i dele af Nordjylland hvor mange gylletanke var fyldt til bristepunktet.

Situationen er dog vendt, så de værste toppe er taget af tankene, og overskydene gylle kan flyttes rundt de steder, hvor markerne endnu ikke er til gyllekørsel, oplyser storaktør indenfor gylleudbringning, Bejstrup Maskinstation fra Fjerritslev.

»Nu har vi fået skabt huller, så der kan flyttes lidt rundt. Hvis det ikke fryser uafbrudt i 14 dage i træk, så er der umiddelbart styr på situationen«, lyder det fra direktør Per Kold Kristensen.

Bejstrup har med 80.000 kbm kørt ud foreløbig fået skabt et lille hul i årets gyllesæson. Med 18 vogne, der skal køre mellem 50.000 og 150.000 kbm gylle hver, så venter der stadig en masse arbejdstimer.

»Når først vejret bliver godt, og vi for alvor kan dyppe snablen, så kommer det til at gå stærkt«, lover han.

Satser på fredag

Hos Sydals Gylle afventer Ole Nielsen i øjeblikket situationen. Fem af de mest utålmodige kunder har fået kørt gylle ud indtil nu. Først på ugen var jorden ikke farbar. Fredag håber han at køre igen.

»Vi satser på, at vi lige får frost nok til, at vi kan køre. Vi har et par kunder, som frygter, at de kommer til at mangle kapacitet. I næste uge tror jeg, at det igen bliver for frossent«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.