Håbet svinder for stor konkursramt maskinstation
Kurator tvivler stærkt på, at aktiverne bliver solgt i en klump som en fortsættende maskinstation.

22. februar skete det.

Maskinstationen A/S i Gravens mellem Vejle og Kolding blev erklæret konkurs.

Sidenhen har kurator og maskinstationens 20 medarbejdere håbet på, at virksomheden kunne sælges videre til en køber, som ville drive den videre.  

Det håb svinder dog mere og mere som dagene går, erkender kurator Jan Bruun Jørgensen fra Andersen Partners.

”Jeg tænker, at den forretning meget hurtigt forsvinder andre steder hen, som tiden går. Vores indtryk er, at dem som var interesseret i en samlet løsning, dem kunne vi desværre ikke blive enige med”, siger han og satser på, at der i stedet bliver en samlet handel med boets aktiver uden, at det bliver til, at maskinstationen altså kommer til at fortsætte i drift.

”Vi vil helst lave én samlet handel. Selvom du kan sælge nogle ting godt, så ender du ofte med at stå med nogle ting til sidst, som er svære at sælge”, siger han.

Blandt aktiverne står bl.a. en større maskinpark, hvoraf noget er leaset og noget er købt, oplyser han.

Sygdom bag nedtur

Maskinstationen A/S er en fusion af oprindelig tre maskinstationer. Hovedejer Claus Frederiksen overtog med Ågård Maskinstation i 2004 Ravning Maskinstation, hvorefter de blev fusioneret med HH Maskinstations landbrugsafdeling i 2015.

I det seneste offentliggjorte årsregnskab fra 2016 var der en pæn egenkapital hos maskinstationen. Ifølge kurator Jan Bruun Jørgensen spiller det nok en vis rolle, at hovedejer af Maskinstationen A/S, Claus Frederiksen, Dons, igennem længere tid var ramt af sygdom, inden han døde af sygdommen i december.

”Det er klart, at med den ejerfordeling, der har været med ham som hovedaktionær, så har han tegnet virksomheden ud af til. Det kan godt have spillet en rolle”, siger han.

Derudover peger han på, at der var et betydeligt tilgodehavende hos søsterselskabet, som også er gået konkurs, Ågaard Foarage APS.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.