Høje energipriser giver ny interesse for flishuggere

NHS mærker stor interesse for flishuggere til stokeregnet brændselsflis.

De stigende energipriser har fået mange til at overveje alternative energikilder. Det gælder også husstande på landet, gartnerier og gårde, for i landdistrikterne fyres der ofte med naturgas, olie eller træpiller. Hvis man har lidt skov, læhegn eller store remiser er det nærliggende at overveje at producere sin egen flis.

Det mærker den danske producent af flishuggere NHS tydeligt, for der er kommet meget mere liv i telefonerne end for bare et halvt år siden.

NHS har også før energiprisernes himmelflugt arbejdet på at optimere deres grønne flishuggere til at producere ensartet, stokeregnet flis. Det har ifølge en pressemeddelelse resulteret i NHS EasyCut princippet, der går ud på at producere ensartet flis med minimalt energiforbrug. Knivene er placeret på siden af svinghjulet - hugskiven - og sidder i en let skråtstillet position i forhold til hugskivens omdrejningspunkt. Derved skæres træer og grene med regulære snit i stedet for at blive slået eller revet af. Det sikrer ifølge Silkeborg-producenten ensartet flis.

NHS er et familieejet dansk selskab med speciale i metalforarbejdning og tradition for produktion og salg af flishuggere. Produktionen af flishuggere tog sin begyndelse i 1980. 
Flishuggerne markedsføres under navnene NHS Easy-Line, Standard-Line og Forest-Line. Produktprogrammet spænder fra lette standalone modeller med egen motor, over selvkørende maskiner til traktormonterede modeller med eller uden kran.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.