For ham er maskindetaljer almindelig paratviden

Mød Arne Gejl fra Horsch-importøren Stroco-Agro. Han er »et stolt barn af Himmerland« og har en veludviklet passion for landbrug og landbrugsmaskiner.

Når man modtager en mail fra Arne Gejl, der gør i salg, marketing og rådgivning hos den danske Horsch-importør, Stroco-Agro ved Hammel, så slutter han selvfølgelig af med »Venlig hilsen«. Men nogle gange, tilsyneladende hvis det skal være rigtig festligt, så tilføjer han »Med lidenskab for landbrug og teknik«.

Det er selvfølgelig inspireret af Horsch’ eget slogan, men det siger nok så meget om Arne Gejl, en stærkt passioneret maskinentusiast, som gerne og ud fra sin egen lyst og interesse bruger mange timer på en mark for at kunne give facebook-kiggere de mest lækre droneoptagelser af de nyeste maskiner - eller som gerne viser rundt på Horsch-standen på en international landbrugsmesse, hvor han fortæller detaljeret og passioneret om hver enkelt maskine. Og tilsyneladende ligger detaljerne på maskinerne som ganske almindelig paratviden hos ham.

»Det er livets tilfældigheder, der har gjort, at jeg er endt på denne hylde i livet. Jeg har ikke studeret og målrettet gået efter, hvor jeg er endt nu. Jeg er i dag meget taknemmelig og ydmyg over, at jeg med Horsch grejet kan være en ikke ubetydelig del af dansk planteavl«, siger Arne Gejl, der er født og opvokset på landet i Farsø.

»Jeg er et stolt barn af Himmerland, hvor jeg er født i 1964 og har tilbragt hele min barndom, opvækst og ungdom. Jeg gik ud af folkeskolens 9. klasse, da jeg jo ”bare” skulle være landmand. Jeg var allerede skrevet op til det daværende grundskoleophold på Lundbæk Landbrugsskole, da jeg blev konfirmeret«, fortæller Arne Gejl.

Efter de tre måneder på landbrugsskolen fulgte to år på en bedrift med malkekøer, indtil han i december 1983 meldte sig til - som han siger - »en meget givende og stolt tjeneste hos Den Kongelige Livgarde«.

Livets skole

»Efter tjenesten i Dronningens klæ`r fik jeg job på maskinstation, og siden 1984 har det gået derudaf med en glubsk appetit og nysgerrighed for maskiner, teknik og planteavl«, siger Arne Gejl, der kalder sig selv autodidakt.

»Jeg har gået i livets skole krydret med at udfordre mig selv. Jeg har deltaget i konkurrencepløjning, siden jeg var 16 år og har været med til syv DM-stævner med sølvmedalje som bedste resultat«, indskyder han.

»Min kone Birgit læste i tidernes morgen til pædagog i Viborg, og vi flyttede i 1988 til Skals, og jeg fik job på Risgaardens Maskinstation i Skals, hvor jeg lige så stille fik ansvaret for såning og plantebeskyttelse,« siger Arne Gejl, der efter 19 år på Risgaarden søgte nye udfordringer. Et års tid blev han skribent på landbrugsbladet Effektivt Landbrug.

»En interesse for at skrive og fortælle om landbrugets lyksaligheder i ord og billeder havde sneget sig ind i mit liv via internettet og som redaktør på Risgaardens hjemmeside«, forklarer han.

Holder liv i praktikken

Men han kom ret hurtigt til at savne mulden og maskinerne og fik for 11 år siden jobbet som marketingsansvarlig og rådgiver hos Stroco-Agro ved Hammel.

»Jeg kendte Horsch grejet fra Risgaarden, da jeg i 2001 var med til at indføre pløjefri dyrkning med Horsch teknik og kunne ethundrede procent stå inde for det røde tyske grej. Når man køber Horsch teknik, følger der helt automatisk og gratis rådgivning med i købet – også efterfølgende efter et køb. Det er en seriøs rådgivning og vejledning, som jeg altid kan og skal stå inde for. Jeg er da også ydmyg og stolt over mine kollegaer i Maskinbranchens Rejselaug kårede mig med den ærefulde titel ”Årets Sælger” i 2013«, siger Arne Gejl og tilføjer, at dansk landbrug er med helt fremme hos Horsch på verdensplan, når der skal testes, afprøves og udvikles nyt grej.

»Men jeg hjælper forresten stadig også til på Risgaardens Maskinstation i fritiden, så jeg kan holde liv praktikken. Fritid og arbejde går ofte op i en højere enhed hos mig«, slutter Arne Gejl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.