Hammerslag på 215.000 kr. for gammel traktor

En 1938’er Ferguson kom hjem til sin familie, da en perlerække af veterantraktorer fra 1940’erne til 1960’erne blev afhændet på auktion i Irland.

En privat samling på lidt over 100 klassiske traktorer kom forleden under hammeren under en auktion i byen Dromore i Nordirland udført af Euro Auctions. Samlingen bød på adskillige historisk vigtige modeller fra 1940’erne, 1950’erne og 1960’erne.

Ejeren af de mange traktorer, John Flynn, havde i løbet af de seneste fire årtier skabt den omfattende samling og havde nu valgt at afhænde hele herligheden. En stor del af traktorerne var restaurerede og var fuldt funktionsdygtige, så det var med god grund at interessen var enorm. Auktionen tiltrak omkring 500 bydere fra 25 lande - fra Europa, Canada, USA og Mellemøsten. De fleste endte dog med at blive solgt til enkeltpersoner i Storbritannien og Irland.

Ifølge Euro Auctions var stjernen i samlingen en lille grå 1938’er Ferguson Brown Type A, som blev solgt til en pensioneret planteavler i nærheden, Cecil Murphy. Han betalte 24.500 pund for klenodiet, det vil sige cirka 215.000 kr. Og den nye ejer havde en ganske særlig interesse i den gamle Ferguson, da netop dette eksemplar tidligere havde tilhørt både hans onkel og hans far.

»Jeg var nødt til at have den. Der var stor interesse fra andre bydere, og det fik prisen op, men det lykkedes heldigvis at få den hjem i familien, så den kan blive i Nordirland,« lød det fra Cecil Murphy, som vil bruge traktoren til udstillinger og diverse events for at rejse penge til kampen mod cancer.

Auktionen bød også på ikke mindre end 30 Massey Ferguson traktorer - samt diverse Porsche, David Brown, Deutz, Ferguson og Fordson.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.