Han er 100 pct. Agco Ideals mand

Stort set hele årsværket går med den nye stortærsker Ideal for Ugens Profil Martin D. Jensen.

Mandag mødte  jeg ham på Falster i marken med Ideal-stortærskeren. Siden har han været på Djursland, og nu i Nordjylland.

Martin D. Jensen er Agco Danmarks produktmanager på høstsiden – og derfor er det travle dage, mens Agco Ideals demoturne turnerer rundt i landet, hvor han er med til at give kunderne info om maskinen og sikre, at hele setup’et spiller i marken.


Martin Jensen har taget sønnen med på høstturne.


Foreløbig er han meget tilfreds, fortæller han, mens karavanen stadig er i gang efter et par uger på danske marker fordelt på demodage hos fire forskellige Agco-forhandlere fra Lolland Karl Mertz i syd på Lolland, Falster og Sydsjælland over Heden Maskinforretning på Fyn, Dansk Maskincenter i Midtjylland og Hjallerup Maskinforretning i Nordjylland.

”Vi har været heldige. Jeg var lidt skeptisk, før vi satte det i gang. Normalt har vi dårligere vejr under høsten, og når en landmand høster, så høster han, og så har han ikke tid til den slags. Vi har bare været heldige, at de har haft tid til at dreje nøglen på deres mejetærsker og komme forbi om formiddagen, og så er det kørt hjem og høstet videre om eftermiddagen.  Det har virkelig været kvalitet. Vi kan ikke ønske os det bedre”, siger han og vurderer, at der har været flere tusind mennesker forbi for at se nærmere på maskinerne.

”Der har været mange. Mellem 2500 og 3000 indtil videre. Der er også mange, som har været nysgerrige, som har set den på Facebook, og som lige skulle ud og se den. Og så har der været prima-kunderne, som vi er gået benhårdt efter at få ud til den. Men alle skulle have lov til at se den, og der har været mange hver dag. Det har været rigtig positivt”.

Selv landmand

Martin Jensens kontor ligger i Glostrup på Agco Danmarks hovedkontor. Vejen derind tager her i feriesæsonen tre kvarter fra hans landbrugsejendom på 20 hektar ved Nykøbing Sjælland  - og ellers op til halvanden time, når alle andre også skal ind til deres kontorpladser i København og omegn.  

Tiden på landevejen afskrækker ham langt fra. Arbejdet kræver i de her dage – og en del af året – nemlig en del rejsedage rundt på landevejene i hele landet og afstikkere i Agco-regi i udlandet. Sommerferie har han sjældent tid til. Hans holdning til arbejde med høstmaskiner er nemlig klar: Når der høstes, så er han også på arbejde.  

”Min familie ved, at jeg er ikke hjemme, når der bliver høstet. For mig er det vigtigt at være en del af det, hvis der er udfordringer eller noget kunden ikke synes fungerer. Det er rart, at vi er ét team, så folkene i service og forhandleren kan få fat i mig. Når landmanden høster, så gør vi det også. Det har altid været mit motto”, siger han og fortæller, at ferien i september foreløbig er uplanlagt.

Hvor stor en ting er det i din karriere at være med til at introducere Agcos prestigemodel?

”For mig er det meget stort. Også for Agco. Jeg er stolt at være ansat i en virksomhed, som har besluttet, at de vil ind og være ledende på et marked. Det er vores målsætning. Det er jeg glad for at være en del af. Jeg har vidst det i lang tid – og selvfølgelig er det rart, når vi så står her og tingene lykkes”.

Hvor meget har det fyldt i dit job?

”Det har været højdespringeren. Vi skal selvfølgelig også sørge for andre ting. Men det er da Ideal, som har stået for næsten 100 pct. af mit årsværk. Ét er at køre demo. Vi har en masse arbejde med dokumentation, oversættelse, brochuremateriale. Forhandlerne får en pakke, som vi står for. Vi har haft ekstremt travlt. Det er det, som der er fokus på. Det er så vigtigt, det skal bare være i orden”.

Hvordan får du overbevist danske landmænd om, at de nu skal kigge jeres vej, når de vil handler stormejetærsker?

”Det er netop hele målet, at det skal de selv gøre. Derfor er jeg så glad for, at der har været så mange at kigge på den. Der har ikke været sagt noget negativt. Det her er et rigtig fint set up for mig, hvor kunden selv ser, hvad vi kan og hvorfor gør vi sådan, og han kan se vores anderledes løsninger på maskinen”.

Hvor stort marked forventer du, at Ideal kan gå ind og tage?

”Vi forventer ikke, at vi skal ændre verden fra i dag til i morgen. Vi har ro i maven til at få solgt nogle maskiner til næste år. Vi er interesserede i at tage det her stille og roligt. Vi skal have forhandlerne og serviceniveauet med. Det er et premium produkt. Den her maskine skal være på markedet de næste 20 til 30 år, så vi tager den professionelle vinkel på det. Vi er ikke interesserede i at fylde markedet med en masse maskiner, hvis vi ikke kan følge med på andre parametre som service og reservedele”.  

Hvad har været din vej mod det her job i branchen?

”Jeg er landmand og uddannet som agrarøkonom. Og har haft tre driftslederstillinger på Fyn og Jylland. Jeg kom ind i salg, fordi det var tid at prøve noget andet. Først startede jeg som sælger i Heden Maskinforretning og kom i forbindelse med Agco i form af en demotur. Min fordel er, at jeg kender kunderne. Jeg ved godt, hvad de tænker på, når der er noget galt. Vi skal være der 24 timer. En søndag aften kl. halv elleve kunne en kunde ikke starte en sidekniv efter at være skiftet fra hvede til raps. Så fik han fat i mig, og så kunne jeg fortælle ham, at han skulle ind i terminalen og slå den til der. Det er sjovt at tage det ansvar, og når man har hjulpet folk, og det bare kører, så sover man godt ”.

Hvorfor arbejder du egentlig med mejetærskere og salgsarbejde?

”Det er interesse. Man er ikke her, hvis man synes, at det er et arbejde. Det er fordi, man synes, at det er sjovt. Og det er nye mejetærskere, hvor alt bare skal spille og der er rigtig meget energi. Både på godt og ondt. Langt det meste er god energi. Når høsten er inde, så er folk på, og så er man faktisk meget positive. Det er noget andet end traktor, harver og plove. Det peaker, når der høstes. Det kan godt blive lidt varmt en gang imellem, men når man får snakket om tingene, så flasker det sig”.


Martin D. Jensen

 

  • Stilling: Area Sales Manager, Harvesting hos Agco Danmark.
  • Kontor: Hovedkontoret i Glostrup.
  • Alder: 46 år
  • Uddannelse: Agrarøkonom fra Dalum Landbrugsskole
  • Bor: Nykøbing Sjælland på mindre landbrugsejendom med juletræer og 20 hektar, som er forpagtet ud. I maskinparken er der naturligvis MF, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.