Han er maskinstationernes levende regneark

Henrik Nielsen, indehaver af Allestrup Maskinstation kan noget med tal. Mere end 50 pct. af overskuddet hentes på kontoret, siger han.

»For mig er tal nok lidt ligesom slik. Men tallene giver mig også overblik over min virksomhed. Og det giver betydeligt større indtjening at have styr på alle tallene. Og hvis jeg skal tabe penge - eller tjene dem - så vil jeg vide det«.

Således lød det inspirerende, da ejer af Allestrup Maskinstation ved Nørager fortalte om hans måde at drive virksomhed under Danske Maskinstationer & Entreprenørers Vidensdage 2019.

Henrik Nielsen er af flere udråbt som branchens største talnørd, og hans interesse er at sikre det størst mulige afkast af sin investering. Det er en næsten nørdet interesse, som Henrik Nielsen har forfinet til, at han i dag driver en stor maskinstation i vækst, uden at det har sat sig negative spor på indtjeningen. I hans indlæg fik deltagerne et billede af opstarten på maskinstationen og gode råd om muligheder for øget indtjening - og meget af det med et glimt i øjet.

40-årige Henrik Nielsen har i dag 16 ansatte i sæsonen, og sidste år omsatte han for 29 millioner kroner.

»Nemt nok...«

»Hvordan bærer du dig ad med at have en så stor omsætning med kun 16 ansatte«, lød et spørgsmål fra salen.

»Det er nemt nok. Hver morgen sender jeg dem bare ud at lave noget«, lød det afvæbnende fra Henrik Nielsen, der også udfører effektivitetsanalyser blandt medarbejderne.

For Henrik Nielsen begyndte det hele, da han i 2005 overtog en lille ejendom uden at have styr på så meget. Og i hans indlæg huskede han tilbage:

»I 2008 blev jeg skilt og ansatte en kørselsleder. I 2010 havde jeg et kæmpe underskud. I 2013 gik jeg i gang med analyse af egne data - det har nok taget overhånd - og i 2016 ansatte jeg en bestyrelse«, sagde han - og kom derefter ind på vigtigheden af kontorarbejde.

Overskud i kontorarbejde

»Jeg er rykket ind på mit kontor, hvor jeg har tallene at arbejde med. 50 procent af overskuddet skyldes kontorarbejde«, sagde Henrik Nielsen overbevisende og tilføjede, at det i stor stil handler om at holde fokus på det væsentlige og ikke bruge tid som stikirend-dreng - og at sørge for at dokumentere og registrere alt i kolonner og tabeller - og agere ud fra det.

»Der skal være tid til økonomisk opfølgning og ledelse, tid til fordybelse og tid til kundekontakt, for de skal have det godt«, sagde Henrik Nielsen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.