Han jagtede opkøbet i halvt år: Jeg er bare rigtig glad

Ugens profil i maskinbranchen er Karl Mertz-direktør Anders Mikkelsen efter det lykkedes at nå til enighed med den mest oplagte opkøbsmulighed for maskinforretningen i Østdanmark.

Bilen af det helt faste mærke er parkeret. Og følelsen af weekend har en ekstra god klang. Ikke mindst når man hedder Anders Mikkelsen, og har haft en uge, hvor der er sket noget ud over det sædvanlige.

En uge hvor direktøren for Agco-forhandleren Karl Mertz med hovedafdeling i Sakskøbing på Lolland efter længere tids arbejde er lykkedes med et opkøb, der løfter virksomheden yderligere 40 pct. – og flytter hegnspælene for maskinforretningen ud over Sydsjælland, Lolland og Falster og ind på store dele af Sjælland.

”Det er bare en rigtig glad Anders Mikkelsen, der er gået på weekend. På vegne af mine medarbejdere og Karl Mertz, men også med respekt for alle de nye medarbejdere, der kommer til fra HMC og med forståelse for, at det selvfølgelig har været en svær beslutning for ejerne af HMC,” siger han, da vi fanger ham netop, som en hektisk arbejdsuge er afsluttet efter opkøb og offentliggørelse af seneste regnskabstal.  

Mandagens store historie i maskinbranchen var Karl Mertz opkøb af maskinforretningen HMC, som hidtil har haft afdelinger på Vestsjælland i Holbæk og Sorø og fremadrettet i Sorø.   

Opkøbet kommer ikke som et helt pludseligt nedslag for Anders Mikkelsen og co.

Agco Dammark havde for længst betegnet strukturen i Vestdanmark for værende på plads, underforstået at der stadig var rum for strukturudvikling blandt forhandlerne øst for Storebælt. Ifølge Anders Mikkelsen er opkøbet et resultat af et længere arbejde, der nu er på plads.

”Det er noget, som vi har været inde i en proces om siden september, og det har været nogle hektiske uger op til. Det er et nyt kapitel for os, og det er mega-spændene og også nødvendigt. Der bliver færre og færre kunder i branchen, og derfor skal man være større for at have den nødvendige volumen. Men i weekenden skal jeg bare slappe og nyde det med en god kæreste-weekend”, siger han.

To årtier med Volvo

Og det med bilen. Det er selvfølgelig en Volvo, som står klar til at bringe familien med kæreste og børn rundt fra matriklen i Nyråd ved Vordingborg. 

Seneste jobdestination før Karl Mertz var nemlig hos Volvo Car Denmark, hvor han som markedschef havde ansvaret for salget af Volvos personbiler i Danmark.

Interessen for motorer og teknik har boblet i Anders allerede, da han som lille dreng i Langebæk på Sydsjælland kunne se over på naboens autoværksted, hvor han op gennem barndommen ofte gav en hånd med.

»Jeg var utrolig interesseret i, hvordan en transmission fungerede osv. Derfor gik jeg den vej og læste til mekaniker«, har han tidligere forklaret i et interview med maskinhandlernes eget blad Maskinhandleren.

Derefter blev han maskiningeniør og kom til Volvo, hvor det blev til 21 år med en bred palette af jobs indenfor person- og lastbiler.

Både personbilssalget og salget til transportsektoren har sine udsving som i landbruget. For et år siden udtalte han, at markedet var medium lunket, da Karl Mertz fremlagde et regnskab med et overskud lige over to mio. kr.

Fredag morgen kunne han offentliggøre, at regnskabet for 2018 ender lidt under det niveau, omvendt heller ikke så langt fra. I øjeblikket ser han ind i nogle ekstra omkostninger til integreringen af HMC - og et lidt svært marked.

”Vi forventer os ikke bedre tal for 2019, selvom vi på længere sigt som en maskinforretning på vores størrelse skal levere et højere afkast”, siger han.

”Jeg må sige, at markedet ikke ser bedre end sidst, da jeg sagde medium lunket. Vi kan godt se, at salgsklimaet ikke er så stærkt. Nogle af kunderne er udfordret, BMG-konkursen spiller ind, så vi forstår jo godt, at der er nogle kunder, som ikke investerer så meget lige nu”, siger han.

Det er i øvrigt fra 1. april, at Karl Mertz overtager sin nye afdeling fra Sorø.  

Får du så mere travlt som direktør?

”Jeg ved ikke, om det kan blive så meget mere travlt for mig. Men jeg føler, at vi er godt forberedt. Vi havde allerede opmandet og styrket os sidste år med udnævnelsen af Karsten Jespersen som produktchef og Anders Hansen som leder af vores salgsteam”, siger han.     

Mens Karsten Jespersen blev udnævnt internt, kom Anders Hansen til med en fortid som underdirektør hos DLG Øst.

Faktaboks

Anders Mikkelsen

  • 50 år.
  • Direktør hos Karl Mertz, Sakskøbing.
  • Uddannet automekaniker og maskiningeniør.
  • Bl.a. arbejdet mange år for Volvo Car Denmark.
  • Bor i Nyråd ved Vordingborg med kæreste og børn.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.