Han tager hele verden rundt og reparerer maskiner

Ung mekaniker med stort eventyrblod hædret af maskinhandlerne.

Dansk Maskinhandlerforening hædrer løbende unge ildsjæle indenfor branchen.

Denne gang er det en yderst berejst landbrugsmaskinmekaniker, som får hæderen og de medfølgende 10.000 kr. fra foreningens jubilæumslegat.

Jesper Bach Nielsen fra Sumas Suldrup Maskinforrenting var nemlig blandt de unge mekanikere, som sidste år var i Tanzania på udveksling hos en lokal maskinhandler. Sidenhen har han arbejdet i Australien på et stort landbrug på ca. 200.000 hektar. Og rejsebacilien er langt fra kommet ud af kroppen, da han planlægger at skal over Atlanten og til USA eller Canada for at arbejde igen.

”Jeg vil gerne ud og rejse igen – måske til Canada eller USA – og meget gerne arbejde indenfor mit fag i et andet land igen. Det er virkelig sjovt at komme ud og møde folk, ved at man arbejder sammen med dem, så det gør jeg gerne igen”, fortæller han ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Maskinhandlerforening.

I Afrika lærte han at arbejde under noget anderledes forhold.

”Det, der overraskede mig mest, var nok, at de ikke arbejdede så effektivt, som vi gør i Danmark. Der var for eksempel kun 3 værktøjskasser til ca. 20 mand, så der gik meget tid med at vente på, at vi kunne få det værktøj, vi skulle bruge til at løse opgaverne. Men de er virkelig flinke dernede. Vi startede lidt som tilskuere, og de skulle lige se os an i forhold til, hvad vi kunne finde ud af. Der gik dog ikke lang tid, før de fandt ud af, hvad vi kunne, og så ville de også gerne lære af os, selvom vi stadig var lærlinge. Jeg føler faktisk, at vi gjorde en forskel, og det er da en god følelse”, fortæller han.

Det er Sumas, der selv har indstillet ham til branchens hæder. Formand for Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jesen var selv med til overrækkelsen.

”Du har gennem hele din læretid vist stor flid og engagement omkring din uddannelse. Du har udført alle opgaver med stor omhu og har sat en ære i at gøre dit arbejde perfekt, og du har aldrig stået tilbage for at yde en ekstraordinær indsats”, lød bl.a. ved overrækkelsen.

Dansk Maskinhandlerforening uddeler i år legatet til fire unge i branchen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.