Hans stædighed kan gøre ham til Danmarks Bedste

Mads Nørskov Kristiansen, der er i lære hos Roskilde Maskincenter, har gode råd til andre unge, der overvejer samme uddannelse.

Nogle mener, stædighed er en svaghed, men jeg mener nu, at det er en styrke, i hvert fald i mit fag. Jeg har det nok sådan, at jeg bliver ved, om det så skal tage hele aftenen«.

Ordene kommer fra DBL-deltager Mads Nørskov Kristiansen, som dermed kommer ind på en af de egenskaber, som man efterspørger i branchen, viljen til at gøre en indsats, også efter kl. 16.

Mads Nørskov Kristiansen har ellers en ydmyg tilgang til konkurrencen.

»Udfaldet kan jo godt afhænge af, hvilke opgaver man skal løse. Og det dér med Danmarks bedste - man skal jo lige huske på, at der sagtens kan være nogen, der er meget bedre end vinderen, og som bare ikke har meldt sig til Danmarks Bedste Lærling«, siger Mads Nørskov Kristiansen.

»Men det er ikke sådan, at der er bestemte opgaver, jeg frygter. Og jeg ser også konkurrencen som en god øvelse«, tilføjer han.

Hjalp til på landbrug

Mads Nørskov Kristiansen har også lidt gode råde til andre unge, som måske overvejer en uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker. Han mener, at det kan være en god idé at prøve at få lidt kontakter i maskinbranchen og måske finde nogen, der kan lægge et godt ord ind for én.

»Og så skal man have et åbent sind og være glad og imødekommende. Det betyder meget. Og så skal man være villig til at lære og god til at stille spørgsmål«, siger Mads Nørskov Kristiansen, der lige nu er i gang med sjette hovedforløb på Erhvervsskolerne Aars.

Mads Nørskov Kristiansen er vokset op i Slangerup, og hans interesse for landbrugsmaskiner blev for alvor vakt, da han som 16-årig begyndte at hjælpe til på et landbrug i nærheden.

Bag Danmarks Bedste Lærling står Dansk Maskinhandlerforening, LandbrugsMedierne, Dansk Metal og Erhvervsskolerne Aars. Kramp er hovedsponsor i konkurrencen.

Faktaboks

Mads N. Kristiansen

  • Mads Nørskov Kristiansen kommer fra Slangerup.
  • Er i gang med 6. hovedforløb på Erhvervsskolerne Aars.
  • Kom i lære hos Roskilde Maskincenter i 2017.
  • Han bliver færdiguddannet næste år.

Maskincenter Roskilde:

Hos Maskincenter Roskilde, hvor Mads Nørskov Kristiansen har sin gang, er direktør Torben Larsen fuld af lovord om DBL-deltager Mads Nørskov Kristiansen:»Mads har en utrolig tilgang til at løse opgaverne og har en god personlighed. Han er loyal og teknisk velfunderet, og selv om vi midt i forløbet har lagt to virksomheder sammen, og han har haft skiftende værkførere, har han taget det i stiv arm. Han løser opgaver på egen hånd og flytter grænserne, og hans bundniveau er meget højt. Han stiller store krav til sig selv, og jeg håber, han kommer langt«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.