Har du det også sådan: - Det bedste er friheden til at skrue

Ung lærling fra Sørensen & Lynggaard i Viborg kan blive Danmarks bedste under Roskilde Dyrskue.

Når årets danske mesterskaber for de lærlinge, som fikser landbrugets maskiner, det såkaldte DBL-mesterskab, løber af stablen under Roskilde Dyrskue 2. til 4. juni, så bliver yngste deltager 19-årige Nikolaj Ernebjerg Jensen.

I øjeblikket er han på skoleophold på uddannelsen på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars, mens han til daglig skruer på maskiner som lærling hos Case IH-forhandleren i Viborg, Sørensen & Lynggaard.

- Jeg er indstillet af min værkfører, så han må kunne se en eller anden form for potentiale i, at jeg skal med til DBL, lyder det beskedent i videoen forud for mesterskaberne.

Mesterskab er blevet en institution

DBL-konkurrencen startede tilbage i 2013 og har været fødeklinik for stolte danske præstationer i udlandet. Således har en række deltagere efter DBL-mesterskaberne hjemtaget medaljer fra både EuroSkills og WorldSkills-mesterskaber.

En fast ting igennem årene har været det faktum, at deltagerne ikke nøjagtig ved, hvad de går ind til. Maskinerne er nemlig ukendte, inden starten går i Roskilde.

- Jeg er meget spændt. Jeg går ud fra, at det går ud på noget fejlsøgning på visse maskiner, siger han.

For Nikolaj, der kommer lidt øst for Viborg, gør det dog ikke noget, at opgaverne bliver en ekstra, kringlet udfordring. Han kan nemlig godt li’ den slags i hverdagen som landbrugsmaskin-mekaniker.

- Uha, det bedste er friheden til at skrue og få nogle opgaver, noget man ikke har prøvet før og får noget udfordring, hvor man skal tænke lidt over det. Det er fedt, siger han.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, Dansk Maskinhandlerforening, Dansk Metal, 3F, LandbrugsMedierne og Kramp Danmark som hovedsponsor.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.