Hardi-ejer: Vi sælger mere, men stadig et problem at få dele og komponenter

Der vil stadig være disruption på produktionslinjen i den kommende tid, lyder det fra franske Exel, som har Hardi som stor producent i koncernen.

Høje kornpriser gavner også maskinproducenterne.

Sådan er konklusionen hos franske Exel Industries, der netop har sendt det første kvartalsregnskab afsted for regnskabsåret 2021/22.

Salget er sprøjter og sprøjteteknologi endte på ca. 481 mio. kr. for dette produktområde. Det er en solid fremgang på knap 11 pct. indenfor segmentet i forhold til samme kvartal sidste år.

Det er især landmænds indkøb af sprøjter i Australien og i Centraleuropa, som kan mærkes i bøgerne hos Exel Industries, som er noteret på børsen i Paris. 

Man oplyser ikke specifikke tal for Hardi, men det må formødes, at en pæn del af omsætningen hentes med sprøjter fra den danske fabrik.

Ifølge tal fra overvågningstjenesten Lasso har Hardi det forgangne år haft solid vækst i antallet af ansatte. I november 2021 havde man ca. 464 ansatte i Danmark mod lidt over 400 på samme tid et år før.

I den kommende tid forventer Exel Industries, at landmænd generelt set vil have en solid økonomi til investeringer i nyt udstyr. Dog forventes der stadig udfordringer med leverancer af komponenter og dele til produktionslinjerne ligesom stigende priser fra underleverandørerne vil presse marginerne.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.