Hardi viser kompakt selvkørende sprøjte

Den nye Hardi Hellios III stammer fra Hardi’s franske partner, Matrot. Det er en let, selvkørende sprøjte, der skåner jorden.

LandbrugsAvisen - Agritechnica.

Den ser umiddelbart interessant ud. En kompakt og adræt, selvkørende sprøjte med bomme, der rækker ud på 30 meter meter, en Perkins-maskine med 170 hestekræfter og med 3.000 liter i tanken.

Ud over den monstrøse Hardi Rubicon 9000 var der nemlig yderligere en overraskelse på Hardi-standen, nemlig den selvkørende Hardi Hellios III 3000. Det er ret beset en fransk Matrot-sprøjte, som normalt har en blå kulør, der nu lanceres i Hardi’s farver. Og den har frontmonteret bom, ganske som den store Rubicon.

»I programmet kan man sige, at den er et supplement til vores selvkørende Alpha. Vi regner med, at den får en stor fremtid i blandt andet England på ejendomme med mindre arealer, og måske i specialafgrøder«, siger Peter Henrik Dahl fra Hardi og tilføjer, at han til gengæld vurderer, at danske potentielle købere til en selvkørende sprøjte nok vil ønske et større tankvolumen, end det, som Hellios kan tilbyde. Men man skal aldrig sige aldrig.

»Den er i hvert fald et godt bud til dem, som vil have en let selvkørende sprøjte, som giver mindre marktryk. Den vejer 7,2 tons og er dermed ca to tons lettere end en Alpha«, siger Peter Henrik Dahl.

Hardi Hellios III kommer med aluminiumsbomme på 24 til 30 meter. Den er udlagt til at være en smidig makker på snævre lokaliteter og har en venderadius på 3,6 meter. Kabinen er en Cat 4 kabine.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.