Hardis ejer i rødt efter stor nedskrivning

Covid 19 har skubbet til stor goodwill-nedskrivning i halvårsregnskab fra Exel Industries.

Den store franske maskinkoncern Exel Industries, som ejer en større portefølje af maskinproducenter herunder danske Hardi, har egentlig haft nogenlunde den samme forretning på at producere og sælge sprøjter, roeoptager, sprøjteanlæg med mere i halvåret oktober 2019 til og med marts 2020.

Men corona-krisen har øget risikovurderingen af forretningen, fremgår det af den nye halvårsrapport fra Exel Industries, der har omsat for ca. 2,3 mia. kr. i halvåret - heriblandt på Hardis produktprogram.

Følgelig har koncernen taget en engangsnedskrivning på ca. 193 mio. kr. indenfor området landbrugssprøjter. I alt ender resultatet før skat på ca. minus 268 mio. kr.  

I marts og april så Exel et større fald i omsætningen indenfor landbrugsområdet. Omvendt ser det ud til, at der er kommet godt gang i tingene igen i maj, oplyser koncernen, der foreløbig ikke vil komme med et endeligt estimat for årsresultat 2019/2020.

Regnskabet viser i øvrigt også, at Exel har formået at få bedre balance i sin produktion af Holmer-roeoptagere. Aktuel nedgang i verdensmarkedspriserne for sukker betyder dog, at Exel tager en nedskrivning på over 15 mio. kr. på brugte sukkerroeoptagere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.