Hawe sender 200 heste ud gennem bælteundervogn
Med eget hydrauliksystem på vognen er Hawe i stand til at sende op til 200 hestekræfter ud gennem Claas' TerraTrac bælteundervogn.

Landbrugsavisen, Agritechnica

I år med en våd sommer og et vådt efterår giver ideen endnu mere mening.

Hawe udstiller på Agritechnica en prototype af WPS vognserie, hvor vognen er udstyret med Claas' TerraTrac bælteundervogn. I kombination med eget hydrauliksystem på vognen kan Hawe på den måde overføre op til 200 hestekræfter ud som drivkraft til bælterne.

- Chaufføren kan regulere hastigheden på bælterne i fem trin inde fra kabinen. Ved hastigheder over 15 kilometer i timen slår systemet selv fra, fortæller Lutz Mahnig, salgschef hos Hawe.

Det er målet, at systemet over tid vil kunne køre via isobus og på den måde selv regulere fremkørselshastigheden på vognen efter traktorens egentlige hastighed. Det kommer vi til at se i løbet af et par år, uddyber Lutz Mahnig.

Rent lovgivningsmæssigt har vognen begrænsninger i visse lande. Men fysisk er den dimensioneret til 22 ton totalvægt ved 40 kilometer i timen.

- På marken kan vi dog komme op på 34 ton, så længe vi ikke kører stærkere end 25 kilometer i timen, tilføjer salgschefen.

WPS-serien har skiftelad, så setuppet med bælteundervognen kan bruges både på møgspredere, frakørselsvogne eller sneglevogne i marken - afhængig af, hvad man monterer oven på chassiset.

Hawe viste allerede i 2015 en vogn med bælter. Den kører fortsat, men på østeuropæiske markeder, der ikke har samme lovgivning. Samtidig er denne model heller ikke med aktiv bælteundervogn, hvor bælterne kan trække under kørsel.

- Vognen er en prototype, men allerede i går solgte vi den første vogn til en nordtysk landmand. Og vi har allerede fået mange efterspørgsler fra både England, Danmark og Sverige, siger Lutz Mahnig.

 

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.