He-Va klar med ”forsigtig” grubber

Den nye grubber er lavet til at bearbejde jorden så minimalt som muligt.

Danske He-Va lancerer nu en grubber, der på en gang skal løsne jorden og fragmentere jorden effektivt og samtidig bearbejde den så minimalt som muligt.

Navnet er Sub-Tiller Stealth. Den nye grubber er udstyret med en arbejdsdybde ned til 30 cm, der i øvrigt kan justeres hydraulisk fra traktorpilotens kabine.

»Sub-Tiller Stealth skal hjælpe med dræning, luftning, nitrogenoptagelse og afgrødernes rodfæstelse – altså et generelt løft af jordens og dermed afgrødernes kvalitet« siger teknisk direktør hos He-Va, Heine Christiansen i en pressemeddelelse.

Ifølge He-Va skal konceptet trods den begrænsede bearbejdning af jorden være i stand til at opnå en god bekæmpelse af ukrudtsmængderne i marken.

Det oplyses, at tænderne på grubberen er placeret i to rækker for at hjælpe overskydende materiale med at passere gennem maskinen og dermed reducere behovet for trækkraft hos traktoren.

Sub-Tiller Stealth fås i bredderne 3, 3,5, 4 og 5 meter som liftophængt eller som en 6- eller 7-meters bugseret maskine. Maskiner over 3,5 m foldes hydraulisk, oplyser He-Va.

He-Va: Kan bruges mange steder

Afstanden mellem tænderne er som standard 500 mm, men kan ændres til 450 mm, 500 mm eller 550 mm.

Selvom den nye grubber er tiltænkt landbrug, der går efter mindre jordbearbejdning, så ønsker He-Va også at sælge maskinen til en lang række opgaver på »konventionelle« jorder, hvor jorden er blevet alt for kompakt af spor, megen kørsel i forageren med mere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.