Hemmelige modeller med i Tractor of The Year 2022

Feltet af traktorer til årets traktor 2022 blev præsenteret i dag tirsdag. I alt 14 traktorer fra 11 mærker stiller op, men der gemmer sig indtil videre to hemmeligheder.

14 traktorer fra 11 forskellige producenter. Så mange traktorer og mærker stiller op i Tractor of The Year 2022. Det blev offentliggjort tirsdag på et online pressemøde, hvor de forskellige modeller blev præsenteret.

Lige som sidste år foregik præsentationen online, men i løbet af de kommende måneder vil juryen bag konkurrencen se de forskellige nye modeller og ud fra dette give point ud fra en række punkter. Vinderen, som kåres til efteråret, er den traktor, der samlet set scorer flest point.

Ukendte modeller fra Case iH og MF

I konkurrencen er der fire klasser: Tractor of The Year (hovedklassen), Best of Utillity, Best of Specialized og Sustainable TOTY.

Tractor of The Year er kort fortalt for de større traktorer. Her er ingen begrænsninger i størrelse, men de nominerede vurderes ud fra eksempelvis motor, transmission, elektronik, hydraulik, komfort og inovation. Hertil kommer også design og mulige varianter af modellen. I alt er der fem nominerede i klassen: Case IH, John Deere, Massey Ferguson, New Holland og Valtra.

Case IH og Massey Ferguson har endnu ikke løftet sløret for deres modeller. De afsløres først 22. juli for Case IHs vedkommende og 4. september for MF. Der bliver med andre ord tale om to helt nye modeller. John Deere stiller op med 7R350 AutoPowr.

New Holland med T6 Methane Power og Valtra med T235 Direct.

Akselafstand på maksimalt 2,55 meter

I klassen Best of Utility er kravet for at deltage, at traktoren har minimum 70 hestekræfter, men fra maksimalt fire cylindre. Den tilladte totalvægt må maksimalt være 10,5 ton og akselafstanden må ikke være større end 2,55 meter. 

I denne kategori deltager også fem traktorer: Claas Arion 470, John Deere 6M129 AutoPowr, Landini 5-120 Dynamic, Massey Ferguson 5S140 og Valtra A115. De bliver alle bedømt på parametre så som motor, transmission, komfort, udstyrsvarianter og alsidighed.

Tredje klasse er Best of Specialized, der tæller mindre, ofte smalsporede traktorer. Her er der fire deltagere: Antonio Carraro SCX 5800, Carraro VLB 75, Ferrari Vega og Reform H 75 Pro.

I den sidste klasse deltager alle traktorer fra alle klasser. Kategorien Sustainable TOTY-prisen gives til en den traktor, der på forskellig vis leverer bæredygtighed og nytænkning. Sidste år gik prisen til Claas Axion 960 Cemos.

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.