Her behøvede vores testkører absolut ikke høreværn

John Christensen leverer en større test af den nye New Holland T7’er i nyt traktormagasin.

God mandag morgen.

Det var en imponeret testkører, vi fik forbi redaktionen forleden. Når det nye TraktorTech kommer rundt til læserne i de kommende dage, så er det med en større testkørsel af den nye New Holland T7.300 på en række af siderne.

Traktoren brillierer på lydsiden, beretter traktortesteren.

- En af de allerførste ting, som slår mig i den nye New Holland, er niveauet af støj i kabinen - eller manglen på samme, starter testen.

Læs mere om det lige om lidt.

John Deere: Vores prisudvikling og produktion normaliseres

Først lige et par aktuelle historier.

Under Covid-19 blev inflationen i priserne og ventetiden på udstyret voksende. Nu ser John Deere det mest normale marked i tre år foran sig.

- Når vi tænker på 2024, så ser vi en tilbagevenden til normaltilstand for nogle dynamikker, især udbud og efterspørgsel på landbrugsmaskiner i forhold til, hvad vi har set de sidste tre år. For at være helt ærlig så er det en sund udvikling, lød det fra Brent Norwood, direktør for investor relationer hos John Deere under en præsentation for børsanalytikere i forbindelse med John Deeres kvartalsregnskab i fredags.

John Deere tror samtidig, at prisstigningerne i snit på John Deeres maskiner til næste år lander på omkring to til tre procent som i tiden før Covid-19. 

Er du hurtigste mand med en trillebør?

Ja, ja, denne deloverskrift lyder en smule populistisk, men den er god nok. Når der skal sparkes dæk på Dansk Markdemo, så bliver det muligt at køre trillebørrace mod naboen hos Michelin i dækområdet på markdemoen ved Kolding 13. og 14. juni.

Der bliver i øvrigt også et væld af mere faglige dæk-aktiviteter, lyder det fra dækfirmaerne Bridgestone, Michelin, NDI Group og Vredestein, som i en pressemeddelelse sendt ud sent søndag aften fortæller, at der bl.a. vil blive demonstreret forskelle i at køre med optimalt dæktryk med VF-dæk og det, som kunne være mere normal dagligdags brug.

Læs mere her:

Skader du din jord med alt for meget luft i dækkene?

Ekstremt lavt lydniveau i ny New Holland t7

Jeg var selv så heldig (eller uheldig om man vil) at tage hul på første omgang med en ny vaskemaskine hjemme i husstanden. Den tyske producent lovede 70 decibel, og sådanne tal kan være svære at forholde sig til.

Men når man læser om New Hollands 66 decibel, så forstår man, at vores testkører John Christensen er meget tilfreds med lydsiden i den nye New Holland T7.300, som han har testkørt over flere uger – og derfor kan berette om alle detaljerne i det nye TraktorTech i de kommende dage.   

-Ved normalt markearbejde ved 1.500-1.700 omdrejninger i minuttet er lydniveauet ekstremt lavt, og det gælder også under transport. Kun ved maksimale motoromdrejninger stiger støjen lidt, skriver han bl.a.  

Han kalder den nye modelserie for en tiltrængt opdatering til den aldrende T7, ikke mindst fordi der følger en ny terminal med, som giver traktoren en række nye muligheder under daglig kørsel.
 

- For eksempel har jeg altid været lidt irriteret over, at man kun kunne justere på transmissionen ganske sparsomt med tre indstillinger ved den orange trykknap på armlænet. Nu er der en særlig custom-menu i terminalen, hvor jeg har langt flere muligheder for at tilpasse vendegear og aggressivitet i transmissionen til mine personlige præferencer.

Der er et lille aber dabei, som John Christensen skriver det:

- Største svaghed ved T7.300 er arbejdshastigheden på IntelliView 12 skærmen, som er alt for langsom både i reaktionsevne, når du trykker på skærmen, og når den skal foretage et stykke arbejde såsom at ind/udlæse eller slette data.

Læs meget mere i det nye TraktorTech, hvor vi også har været i marken med en plus 14 meter harve fra Väderstad.

Kvart million, men så finder den også dit ukrudt

For nylig var der sprøjtedemo på Sjælland, hvor der bl.a. blev vist en drone frem til ukrudtsbekæmpelsen. CultiWise droneteknologien forhandles af Brøns – og den hævdes at kunne give store besparelser, selvom man investere omkring en kvart million kroner i teknologien.  

- Testene har vist, at CultiWise kan finde op mod 97 pct. af den uønskede vækst. En billigere drone med simplere kamerateknologi vil måske kun være i stand til at finde 50 eller 70 pct, siger Mikael Andersen, der gerne indrømmer, at CultiWise ikke er nogen billig løsning, men ifølge ham den bedste.

Læs mere her: Super overblik: Den finder op til 97 procent ukrudt

 

Det sker

Her på redaktionen skal en del af dagen gå med at nurse et nyt afsnit af TraktorTech-podcasten Maskinitis til verden. Denne gang bliver det mine og John Christensen spekulationer på 10 store nyheder op til Agritechnica, som du ikke har hørt om endnu.

Mangler du lyd forinden, så kan du bl.a. varme op med et af vores lidt ældre afsnit:

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/h%C3%B8r-med-l%C3%B8rdag-aften-ringede-manden-bag-verdens-st%C3%B8rste-traktor

Dagen byder også på en ny video om sprøjtefantomet fra Ecorobotix, der i sidste uge kørte rundt med en utrolig lille vandtank og meget lave mængder kemi i en spinatmark på Fyn.

I weekenden er der Ferguson Dage på Danmarks Ferguson Museum ved Horsens. Det bliver sikkert en vemodig dag for det lukningstruede museum – eller måske et boost i forhåbningerne om, at der skulle komme en ekstern investor i sidste øjeblik og sikre museet et uventet ejerskifte og videreførelse. Læs seneste nyt her:

Verdens største Ferguson- museum står foran lukning: - Jeg opfatter det som et tab for hele Danmark

Lidt længere fremme i pipelinen er der bl.a. Roskilde Dyrskue. Her rykker DBL-mesterskabet for første gang ind i det store maskinområde. En af deltagerne er 19-årige Nikolaj Ernebjerg Jensen, som i øjeblikket er på skoleophold på uddannelsen på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars, mens han til daglig skruer på maskiner som lærling hos Case IH-forhandleren i Viborg, Sørensen & Lynggaard.

- Jeg er indstillet af min værkfører, så han må kunne se en eller anden form for potentiale i, at jeg skal med til DBL, siger han bl.a. i en ny video.

 

 

 

Ha’ en rigtig god uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.