Her er Agcos nye supertærsker med 650 heste
Ideal er navnet på Agcos kommende stormejetærsker, der med op til 650 heste og 17.000 liters korntank skal give de andre mærker baghjul.

Agco vil lege med helt i front på høstmaskiner. Og det kommer den amerikanske koncern til nu!

Våbnet er en helt nyudviklet mejetærskerplatform ved navn Ideal, som Agco netop har lanceret for den europæiske landbrugspresse i Breganze, Italien. Her fremstiller Agco sine mejetærskere, og det er også her, den kommende serie skal bygges til det europæiske marked.

»I dag skriver vi historie. Vi vil vise noget, der kommer til at give genlyd i hele branchen i lang tid fremover.«
Sådan indledte Francesco Quantara, vicepræsident og administrerende direktør for Agcos høstdivision, sin tale på pressemødet.

Man tror ham gerne. For Ideal er udviklet fra et blankt stykke papir, og her på landbrugsavisen.dk mener vi vitterlig, der gemmer sig lidt af en supertærsker i den nye platform. For på flere punkter overgår den nemlig alt andet på markedet.

Ren rotormaskine

Helt konkret kommer serien til at bestå af tre modeller med henholdsvis 450, 540 og 650 hestekræfter. Modellerne fordeler sig som henholdsvis Class 7-, 8- og 9-mejetærskere, der er en international målestok for mejetærskernes størrelse og kapacitet.

Alle tre modeller bliver rotormaskiner, hvor de to største får dobbelte rotorer, mens den mindste nøjes med én af slagsen. Specielt for rotorerne er, at de er meget lange.

Ligeledes kommer Ideal til at have en korntank, der rummer hele 17.000 liter. Og tømmehastigheden er imponerende 210 liter i sekundet. Til sammenlinging er den hurtigste tømmehastighed på markedet i dag 160 liter pr. sekund.

Mejetærskeren kommer også til at gøre brug af sofistikeret elektronik, der i høj grad rummer en mængde af automatiserede processer.

Sammen med Ideal kommer Agco også med et 40 fods powerflow-skærebord, der vil blive lanceret på Agritechnica.

Og så er der det med farven. Som noget specielt vil Ideal kun blive fremstillet i en mørkegrå farve uanset brand.

Eneste forskel vil være logoer og små farveemblemer matchende henholdsvis Fendt, MF og Challenger, sidstnævnte til det nordamerikanske marked.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.