Her er John Deere’s allerdyreste maskine
Det ligner en selvkørende rundballepresser, men det er langt mere sofistikeret end som så - faktisk den dyreste maskine hos John Deere overhovedet.

Nej, det er ikke nogen selvkørende rundballepresser bygget over chassiset af en mejetærsker. Det er John Deeres nyeste, selvkørende bommuldsplukker - en nichemaskine, der indtil nu ikke har været vist på Agritechnica, men som John Deere ændrer på nu.

Koncernen har længe fremstillet selvkørende bommuldsplukkere, men det er første gang, at materialet wrappes ind, som det er tilfældet på den nye CP690-plukker.

Her på europæiske breddegrader ser vi ikke meget til disse maskiner, men det betyder ikke, at der tale om billigt isenkram. Tværtimod er høst af bomuld en meget speciel opgave, der kræver præcisionsudstyr. Derfor er den selvkørende maskine faktisk det dyreste produkt, du kan købe hos John Deere - langt dyrere end både de største mejetærskere og finsnittere. Egenvægten er ligeledes i nærheden af 30 ton, og ballerne vejer let mellem to og tre ton.

Maskinen er ikke prissat endnu, men traditionelt set kan bomuldsplukker-maskinerne løbe op i priser på den gode side af 10 mio. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.