Her er maskintilskuddet, som økologerne ikke slår til på

Stor pulje står gabende tom for økologer til at øge investeringerne i miljøvenlige maskiner.

Der er meget få økologiske landmænd, som higer efter at få tilskud til indkøb af græsnedfældere med skiveskær.

Nedfælderen optimerer ellers landmændenes forbrug af næringsstoffer, når der udbringes husdyrgødning.

Det står klart efter, at Landbrugsstyrelsen for nylig offentliggjorde landmændenes ansøgninger til tilskud i en pulje med miljøvenlige teknologier.  

Økologerne har nemlig haft mulighed for tilsammen at hente 15 mio. kr. til græsnedfældere. Men ifølge Landbrugsstyrelsen er der kun indkommet tilsammen fire ansøgninger fra økologerne, som har søgt om i alt 0,8 mio. kr.

Omvendt er der sendt 227 ansøgninger om tilsammen 30,4 mio. kr. fra konventionelle planteavlere til maskiner og udstyr, der skal nedbringe deres pesticid-belastning. Det drejer sig eksempelvis om autostyring og sektionsafblæning på nye eller gamle sprøjter, gps-udstyr, ukrudts-strigler med mere.

De konventionelle landmænd havde udgangspunktet i lighed med de konventionelle landmænd en pulje på 15 mio. kr. til teknikken. Landbrugsstyrelsen oplyser dog i en nyhed, at ubrugte midler fra de økologiske landmænd i stedet bliver overført til de konventionelles ansøgninger.

Generelt har Landbrugsstyrelsen modtaget 435 ansøgninger om tilskud til miljøvenlige teknologier i efterårets ansøgningsrunde. Dermed er ordningen, som også uddeler tilskud til eks. gartnerier, æg- og fjerkræproducenter, oversøgt for 61,8 mio. kr. udover rammen på i alt 112 mio. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.