Her er Nova: Lemkens første selvkørende sprøjte
Lemken lancerer nu selvkørende sprøjter på markedet i størrelser fra 4.800 til 7.200 liters tankindhold.

Lemken er med på markedet for selvkørende sprøjter. Det har koncernen netop meldt ud i pressemeddelelsem, hvor navnet Nova bliver den første model af slagsen for koncernen.

I 2017 gik Lemken sammen med en chassis-producent, og resultatet er altså til at føle på nu med den kommende Nova, som efter planen skal gå i produktion i sommeren 2020.

De første informationer angiver, at sprøjten vil komme i størrelser fra 4.800 til 7.200 liter i tanken. Serien vil få bomstørrelser fra 24 til 39 meter - og givetvis samme bom som sidder på den kommende Orion trailersprøjte.

I kabinen er der klimaanlæg, luftsæde og hvad der nu ellers kræves af ting for at skabe en god komfort for chaufføren. Alle funktioner styres fra en ny CCI 800-terminal eller den lidt større CCI 1200.

Sporvidden kan reguleres fra 1,8 til 2,3 meter - enten mekanisk eller hydraulisk, hvor sidstnævnte er ekstraudstyr. Frihøjden er 1,2 meter, men med et ekstra hydraulisk liftsystem kan frihøjden øges til 1,6 meter ved behov.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.