Her kører maskinhandlerne væk fra autobranchen
Langt flere bilforhandlere end maskinhandlere ligger underdrejet i det røde felt med massiv underkapitalisering.

Gruppen af bilforhandlere som har negativ soliditet er langt større end blandt maskinhandlerne.

Det viser Dansk Maskinhandlerforenings egen benchmark-analyse af regnskaberne blandt maskinhandlere og virksomheder i autobranchen.

Mens seks procent af de 116 maskinhandlere i analysen har negativ soliditet, og dermed har en stor mangel på kapital i virksomheden til at stå imod med, så er det tæt på 15 procent af de 1.912 autoforhandlere i analysen.

Når det gælder virksomheder i den anden ende af skalaen med en soliditet over 30 procent, så ligger brancherne meget tæt på hinanden. Her ligger 49 procent af maskinhandlerne lunt placeret med deres soliditet, mens det er lidt mere end 52 procent blandt virksomhederne i bilbranchen.

8 ud af 10 maskinhandlere kører med overskudMaskiner Torsdag 23. november 2017 · 00:00

Mere gæld hos maskinhandlere

Analysen viser også, at mens maskinhandlerne i 2016 gik frem på bruttofortjenesten, så gik bilforhandlerne tilbage i en branche præget af små marginer på bl.a. mikrobiler.  

I snit har maskinhandlerne en bruttofortjeneste på mellem 10-11 mio. kr.,  mens bilforhandlerne ligger på lidt over 5 mio. kr.
Langt højere kortfristet gæld hos maskinhandlerne trækker dog voldsomt ned i resultatet, så nettoresultatet faktisk ligger flere hundrede tusinde kr. lavere hos maskinhandlerne med 600.000 kr. i snit mod mere end 900.000 kr. hos bilforhandlerne.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.