Her skal du stoppe: 12 maskiner du bør se på Agritechnica

Agritechnica har med dets 2.800 udstillere masser af spændende nyheder for enhver smag. Vi har valgt 12 forskellige maskiner ud, du med fordel kan svinge forbi, hvis du skal på Agritechnica.

1. Jokeren fra John Deere

Hos John Deere er der et specielt område, hvor koncernen viser en række ideer til fremtidens præcisionslandbrug. Nogle er tættere på implementering end andre, og blandt ideerne gemmer sig maskinen, der internt hos John Deere kaldes for Joker.

Maskinen er et førerløst konceptkøretøj, der via to elmotorer kan yde op til 500 kilowatt. Egenvægten er så lav som 5,5 ton, mens den kan vejs op til 15 ton ved behov. Maskinen er koblet sammen med et bugseret redskab, så den fungerer som en knækstyret traktor. Selve energien skal komme fra en ekstern energikilde, og det er planen, at sværmen af Jokere skal få energien fra el-kabler, der ligges ud med en lille fødetraktor med tre til fem kilometer kabel. Du kan læse mere om Joker her

2. El-drevet traktorkørsel

Hvis du er på udkig efter el-drevede traktorer, er RigiTrac en af de løsninger, der er tilgængelig på markedet allerede. Den var også med i opløbet om at blive den mest bæredygtige traktor i Tractor of The Year, men den måtte dog se sig slået af New Hollands methan-traktor.

3. Enorm kapacitet på harven

Väderstad disker op med en ret så stor harve på udstillingen. NZ Extreme, som den kaldes, kommer i to modeller på 12,5 og 14,25 meters arbejdsbredde, og det er planen, at harven gå i produktion i 2021. Så altså lidt ude i fremtiden. Læs mere om harven her.

4. STeyrs hybridtraktor

CNH vil gøre det østrigske traktormærke Steyr til et såkaldt premium brand foran New Holland og Case IH. På Agritechnica viser Steyr de første glimt af dette samt en hel masse visioner for fremtiden via en koncept-traktor, der er udstillet på standen. Koncept-traktoren er en hybrid, eftersom den er tiltænkt FPT's nye Cursor X-motor, der består af en modular opbygning, som gør det muligt at tilpasse den til alternative brændstoffer. på Steyr-koncept skal den således drive fire individuelle el-motorer på hvert af traktorens hjul. Læs mere om traktoren her.

5. Kør ideal med joystick

Fendt lancerer på Agritechnica Ideal 10T. En ny topmodel, der yder op til 790 hestekræfter. Samtidig lancerer Fendt muligheden for at få Ideal-mejetærskerne udstyret med joystick i kabinen i stedet for et konventionelt rat.

Bag selve styringen står Danfoss, og her kan du prøve at køre Ideal med det nye joystick i en simulator. Vi har selv prøvet simulatoren, der er ekstrem realistisk, når det gælder kørslen med det nye joystick.

6. Lemkens første selvkørende sprøjte

Efter to et halvt års udvikling står Lemkens første selvkørende sprøjte på Agritechnica. Nova 14 er navnet, og maskinen får ifølge Lemken et tankindhold fra 4.800 til 7.200 liter. Men man må væbne sig lidt med tålmodighed, for næste år bygges kun fem eksemplarer af sprøjten, inden den går i serieproduktion i 2021. Læs mere om Nova 14 her.

7. Populær stortraktor med ny arkitektur

På Case IH's stand har den nye Magnum-serie premiere for offentligheden. Magnum har og er fortsat en populær traktor på især maskinstationer, og i den nye generation er stort set al betjening i kabinen ændret. Samtidig får serien en ny elektronisk arkitektur, der gør den fremtidssikret til præcisionslandbrug. Læs om Magnum-serien her.

9. redskabsbærer til landbruget

Continental har lavet denne robot, der er tiltænkt som en redskabsbærer for andre producenters maskiner. Contadino kan fremstilles i forskellige størrelser og er spækket med automative løsninger og teknologi, som Continental i forvejen producerer til bilindustrien.

10. John Deeres Guldmedalje

Det er svært at komme uden om Agritechnicas eneste guldmedalje. Medaljen er givet til John Deere for en helt ny trinløs transmission, hvor al hydraulikken groft sagt er skiftet ud med elektriske komponenter. Det betyder samtidig, at transmissionen er i stand til at sende op til 100 kilowat via ren el ud til eksterne redskaber - for eksempel Joskins nye gyllevogn, fordi Joskin har været med i udviklingen af transmissionen.

Den nye eAutoPower-transmission skal i John Deeres 8R, som John Deere i øvrigt viser en helt ny generation af på standen. Men først fra 2021, angiver John Deere. Læs om transmissionen her.

11. Fremtidens Massey Ferguson

MF er ikke klar til at vise en reel traktormodel endnu. Så den iøjnefaldende MF koncepttraktor på standen er mere Massey Fergusons vision for fremtidens traktorer. Dermed løfter MF sløret for kommende designs af MF-traktorer, og hvad vi kan forvente os af fremtidens betjening.

Efter alt at dømme vil MF vise den første reelle traktor-serie i det nye design i slutningen af næste år - sansynligvis en traktor i 200 hestes segmentet. Læs mere om Massey Fergusons vision her.

12. præcis sektionskontrol på gødningssprederen

Rauch har fået en sølvmedalje forud for Agritechnica for et helt nyt system, der gør producenten i stand til at lave sektionsafblænding i 1,2 meters bredde over hele sprederens arbejdsbredde. Det kan lade sig gøre ved hjælp af et nyt multidoseringssystem på virksomhedens luftspreder Aero GT.

 

 

 

Emneord Agritechnica, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.