Her vil de smække op til 24 kameraer på maskinen
Nyt system skal øge overblikket med en masse kameravinkler, zoom og slow motion, så operatøren og driftsleder får bedre overblik over maskinens performance.

Den tyske gigant indenfor specialoptagere af bl.a. kartofler og roer, Grimme er nu klar med et avanceret videoovervågningssystem til sine maskiner.

Systemet hedder SmartView og kan støttes af op til 24 kameraer på en maskine, hvorefter operatøren kan få op til otte kamera-vinkler op på en skærm i førerhuset på samme gang, fremgår det af en pressemeddelelse fra Grimme.

Systemet har netop fået tildelt en af Agritechnicas 39 sølvmedaljer for innovative produkter.   

På monitoren er det muligt at zoome ind, så føreren kan komme helt ned i detaljerne på, hvad der sker rundt omkring på maskinen.

Har man brug for at se en situation i langsom gengivelse, så er det også muligt.

Undervejs kan der også sendes billeder via wifi til en driftsleder hjemme på gården eller personalet, der står på maskinen og også vil have et bedre overblik via deres smartphone.  

Grimme oplyser, at systemet vil være standard fra 2020 på den selvkørende kartoffeloptager Ventor 4150 samt muligt at tilkøbe til den bugserede optager Evo 280.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.