Herborg overgår sig selv: Helt usædvanlig indbytning af gamle traktorer

Nøgleresultaterne var igen langt over brancheniveau for maskinforretningen Herborg Smede- og Maskinforretning i 2019.

Da Semler Agro sidste år købte majoriteten af Herborg Smede- og Maskinforretning blev den vestjyske John Deere-forhandler karakteriseret som danmarksmester i maskinhandel af sin nye køber.

Den plads ser folkene hos Herbog til fortsat at være i besiddelse af.

Driftsresultatet i 20019 blev nemlig øget til knap 24 mio. kr. fra underkanten af 20 mio. kr. året før ud af en omsætning på plus 300 mio. kr. Et niveau som meget sjældent ses i branchen, når man spejder bøgerne igennem hos maskinforretninger rundt i landet.

Ifølge direktør – og medejer – Keld Andersen var der gode bidrag fra mange dele af forretningen i det forgangne år.  

”Der var rimelig aktivitet over hele feltet. Vi har aldrig solgt så mange vandingsmaskiner før”, siger han og peger på over 50 solgte vandingsmaskiner i året, der fulgte efter et af de tørreste år i mands minde.

Men skal han udpege en helt usædvanlig ting, så bliver det årsafslutningen for traktorsalget. Her kom minderne om ”gamle dage” for årtier tilbage, hvor mange landmænd placerede deres traktorkøb lige op til årsskiftet.  

”Der var travlt i sidste halvdelen af november og december. Det var nok dem, som ikke havde fået mulighed i mange år. Vi har aldrig taget så mange traktorer i bytte på 12.000 og 14.000 timer. Det vendte hurtigt med grisepriserne, og så var der mange, der sagde, at nu skulle det være. Men det har været nødvendige handler og ikke nice to have. Folk tænker stadig på konsolidering og afdrage gæld. Det er dejligt at se, at folk tænker fremad. Men der har været et opsparet behov over mange år”, siger han.

Herborg havde i regnskabsåret i snit 77 medarbejdere. Mens Semler besidder 51 pct. af aktierne i virksomheden, så har en række ledende medarbejdere resten af ejerskabet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.