Herlev-virksomhed overvåger korn ved hjælp af CO2-føler
Seges-konsulent tog på Agritechnica for at finde overraskende nyheder - og fandt innovativ dansk virksomhed, der tænker nye tanker om korn-overvågning.

»Jeg håber da, at jeg ser noget, som jeg ikke har tænkt på forinden«.

Sådan citerede vi for kort tid siden - inden Agritechnica - landskonsulent, maskiner & markteknik i planteinnovation hos Seges i Skejby ved Aarhus, Henning Sjørslev Lyngvig,

Og han fandt helt bestemt noget, der overraskede ham, her et par dage inde i Agritechnica-ugen.

»Standen er ikke ret stor, men det er et spændende lille firma fra Herlev. Det handler om overvågning af kornlagre«, indleder han, mens vi går derhen.

»Jeg mener, at overvågning af kornlagre er et lidt forsømt emne. Jeg plejer at sige, at korn i sig selv ikke er noget værd, før det er solgt eller fodret op. Det er først der, det har værdi, og indtil det punkt gælder det om at passe på det«, fortsætter han, og kommer ind på den interessante virksomhed, iGrain i Herlev.

Frem for det typiske, hvor man har temperatur-overvågning, har iGrain et andet princip. Når der sker en biologisk proces i kornsilo’en, udvikles der varme, men også CO2.

»Og iGrain har udviklet en føler, der måler CO2 i siloen, og det betyder, at man opdager den uønskede biologiske aktivitet langt tidligere, måske en uge eller to tidligere«, siger Henning Sjørslev Lyngvig, der tilføjer, at princippet også kan detektere skadedyr. Data kommer ind i en database, ligesom der er en app-løsning, der kan udløse en alarm til ejeren af kornsiloen.

Som mange andre har Henning Sjørslev Lyngvig været rundt i Agritechnicas mange haller for at opspore nye teknologier, tendenser og detaljer.

»Der var mange interessante ting, såsom den fælles platform for deling af data, DKE AgriRouter, hill-coontrol på en gødningsspreder fra Rauch, nye dæk, der kan køre med lavt dæktryk hele tiden på både mark og vej fra bl.a. Trelleborg og Michelin og el-hjultræk på en Joskin gyllevogn og meget andet«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.