Hjallerup-direktør: Vi skulle holde Fendt kørende for TBS

Det har ligget i kortene, at Hjallerup Maskinforretning skulle af med sine andre Agco-forhandlinger, lyder det fra direktør.

Han kan ikke helt forstå overraskelsen hos journalisten.

”Vi har vidst, at det lå i kortene helt siden, Agco gik ud med Route  66(Agco's forhandlerstrategi red.) i 2015.. Men vi skulle holde det i gang for TBS, så de havde noget at overtage med sælgere og passet det så godt, vi kunne”, siger Hjallerup Maskinforretnings direktør Morten Bordvik, da LandbrugsAvisen fanger ham for en kommentar til de store forandringer i Agcos forhandlernet netop nu i Jylland.

Ifølge en ny aftale skal Hjallerup Maskinforretning i løbet af få uger og senest 1. marts overdrage sin forhandling af Fendt til TBS Maskinpower med hovedsæde i Starup samt forhandlingen af Valtra til Agrotek i Hobro.  

Morten Bordvik fortæller, at aftalen – som blev endelig underskrevet i mandags - har været længe undervejs og er en del af den handel, hvor Hjallerup Maskinforretning i november sidste år solgte sit datterselskab Skanderborg Maskinforretning videre til TBS. En forretning, der er en kendt Valtra-forretning og værksted, og som blev lagt sammen med TBS’s Valtra-gren Valtec.

”Vi skulle lige have Skanderborg færdig først. Aftalen var så, at når vi havde afsluttet Skanderborg, så kunne vi gå videre med det heroppe i Hjallerup. Det har ligget helt i tråd med det, men det har trukket ud”, siger han.

Mister 25 pct. af nysalget

Mens Hjallerup Maskinforretning mister hele to af tre Agco-mærker, så står de bagefter tilbage med sit stærkeste mærke, når man måler i omsætning.

”Massey er klart det stærkeste hos os. De andre tegner sig for omkring 25 pct.,” oplyser han.

Helt konkret betyder forandringerne også, at en række dedikerede medarbejdere med Fendt og Valtra-logo på skjorten har fået tilbudt nyt job hos Fendt-forhandleren TBS og Valtra-forhandleren Agrotek, når de om få uger rykker ind og skal passe Nordjylland.  

I alt siger Hjallerup farvel til ca. 15 medarbejdere og bliver fremadrettet omkring 80 ansatte.

Der rykkes dog ikke på antallet af afdelinger, der fremover stadig vil bestå af Hjallerup, Støvring, Hjørring og Randers.

”Vi reducerer i medarbejderskaren, så vi tilpasser vores forretning efter det nye forretningsområde.  Men med de her ændringer får vi nu en MF-afdeling mere i Hjallerup. Vi har stadig et kæmpe distrikt, hvor der ifølge Agcos strategi maks. må være en køreafstand på 45 minutter”, siger han.

Hvordan oplever du at stå i jeres situation lige nu?

”På den ene måde er det frustrerende at stå med, at det vi slås for i dagligdagen ikke skal forsætte. Samtidig er det dejligt at vide, hvordan vi skal fortsætte, og det er også befriende at kunne koncentrere sig om et mærke. Når man har tre mærker, så er der meget, du skal gøre samtidig. Vi er fortrøstningsfulde og går ind i det her med oprejst pande for det brand, vi har i vores virksomhed”, siger han.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.