Hollandsk maskingigant napper nyt opkøb i Danmark

I december indgik den hollandske milliardkoncern Reesink samarbejde med dansk JCB-importør. Nu erklærer de sig klar til at overtage MI’s aktiviteter.

Der har gået et rygte et stykke tid i maskinbranchen.

En stor hollandsk aktør ville købe sig ind hos MI.

Det blev slået hen med, at der har været så mange rygter om MI i de senere år, så det var naturligt med sådanne rygter.

Men det var mere end det.

Den store hollandske maskinkoncern Reesink, som omsætter for næsten en milliard målt i euro erklærer sig pr. 30. juni klar til at overtage en del af MI’s aktiviteter – nemlig dem som omhandler distribution af landbrugsprodukter og have/park-maskiner, mens et andet hollandsk firma, Kramp, med sit store danske datterselskab overtager MI’s butiksaktiviteter.  

Både MI og Reesink har Kuhns og Rauch’s maskiner på programmet, hvilket hurtigt bliver nævnt, når Reesinks adm. direktør Gerrit van der Scheer kommenterer på handlen.

”Vi arbejder begge med stærke forhandlernetværk, har samme måde at tilgå kunder og distribution på og vi har begge et godt forhold til Kuhn og Rauch, som er vores hovedleverandør. Med aftalen styrker vi vores langvarige samarbejde med Kuhn, som har eksisteret i mere end 65 år”, lyder det bl.a. fra hollænderen, der samtidig udtrykker stor tiltro til, at MI’s direktør Kristian Jacobsen og øvrige team kører virksomheden videre på samme vis.

Med den nye aftale er han hurtigt tilbage i Danmark, hvor Reesink i midten af december indgik en aftale med importøren af JCB’s entreprenørmaskiner i Danmark, Nicolaisen & Larsen, om fremtidigt partnerskab.

Den foreløbige aftale mellem Reesink og MI er et såkaldt letter of intent. Lidt som i en hushandel, hvor køber betinger sig bank- og advokatforbehold går aftalen nu videre i en due dilligense efter, at MI’s aktionærer og medarbejdere mandag blev orienteret om handlen.

MI-direktør: En klar styrkelse

I de kommende måneder kigger hollænderne således dybere ind i MI’s forretning, og de endelige forhold bliver aftalt mellem Reesink og MI’s ejere, som er en lang række danske maskinhandlere med forhandlere som J. Hundahl, Karl Mertz, Farmas og flere Danish Agro-ejerede forretninger inkluderet.

MI’s direktør Kristian Jakobsen kalder det nye ejerskab for en klar styrkelse af MI’s forretning.     

”Vi bliver en del af et større internationalt netværk, hvor vi får del af nogle synergier med deres distribution af Kuhn i andre lande. Samtidig løser det et generationsskifte blandt vores forhandlere”, siger han til LandbrugsAvisen.

Hvor vigtigt er det for MI, at I nu får de nye ejere?

”Det er en kraftig styrkelse. For det første kommer vi med et sted, hvor vi kan købe større ind sammen. De køber ind for flere lande. Når man køber 100, så ved man ikke, at vi skal bruge 25 eller 45 stykker, men det kan du lettere fordele i et større selskab. At handle med landbrugsprodukter betyder, at det går op og ned alt efter de næste udsving på afregningspriserne. Det giver os nogle muligheder for ikke at ryste på hånden og noget finansiel robusthed og pondus, så vi kan lave nogle tilpasninger i markedet. Det ser jeg afgjort som noget positivt”, siger han.

Fortsætter de snart tidligere aktionærer som forhandlere af MI’s produkter?

”Ja, det gør de. Distributionen med landbrugsmaskiner og have/park-produkter fortsætter uforandret. Faktisk mærker kunderne ikke noget, og det vil personalet heller ikke gøre udover, at vi bliver delt”, siger han med henvisning til den del, som bliver overtaget af Kramp.

Vil I køre videre under navnet MI?

”Det antager jeg, at vi gør. Det er de samme værdier, som skal føres videre”, siger han.  

Var det naturligt for dem, at I forsatte med jeres virksomhed?

”Køber lagde vægt på, at de købte noget, som var i drift og i gænge. De ville have et nøglefærdigt projekt”.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.