Horsch på Sima med ny tandskærs-såteknik

Horsch er på Sima i Paris med nyt tandskærs såteknik med en liftophængt Sprinter 6.25 SL samt en bugseret Sprinter 12.25 SC.

Horsch er Sima-aktuel med nyt tandskærs såteknik med en liftophængt Sprinter 6.25 SL samt en bugseret Sprinter 12.25 SC. Begge Sprintere er opbygget med individuelt dybdestyret såskær af mejseltypen, fordelt på tre buller med 25 centimeter rækkeafstand.

- De nye Sprintere kan arbejde helt direkte efter No-Till principperne eller efter forudgående jordbearbejdning. Skærtrykket kan indstilles hydraulisk med op til 180 kg pr. skær, lyder det i en pressemeddelelse fra Arne Gejl, WekoAgro ved Hammel.

Den liftophængte Sprinter 6.25 SL med seks meters arbejdsbredde skal arbejde med en Horsch Partner FT fronttank. Horsch tilbyder to typer Isobus styrede fronttanke. En Partner 1600 FT med et kammer, der rummer 1600 liter, samt en todelt Partner, der samlet rummer 2000 liter opdelt i forholdet 60:40 eller 70:30.
Med den todelte Partner 2000 FT fronttank er der mulighed for at tildele to forskellige produkter, herunder muligheden for at placere gødning sammen med såsæden via det kendte Horsch samsånings-system.

Tanken på den bugserede, Sprinter 12.25 SC med tolv meter arbejdsbredde, rummer 6.300 liter. Her kan vælges imellem to- eller tredelt tank opbygning med mulighed for placering af gødning via samsåning.
Dobbelt tanken er opdelt i forholdet 60:40 med frit valg, hvilken af tankene der skal bruges til såsæd eller gødning, eller begge til såsæd. Endnu en mulighed er tredelt tank til tre forskellige komponenter i forholdet 60:10:30.  En fjerde tank er også muligt med montering af MiniDrill frøudstyr med rumindhold på 400 liter.

Konceptet med Sprinter princippet er, at alle skær arbejder i jorden under stub, snittet halm og øvrige planterester og at arbejdshastigheden er tilpasset, så skærene ikke kaster med jorden og alle rækker samt de små efterladte kamme står ens efter overkørsel.
- Tre skærtyper kan monteres på Sprinter SL. Et smalt ThinEdge skær med en bredde på 21 millimeter vil nok være det universelle skær til universel direkte såning, siger Arne Gejl.

Vil man have endnu mindre forstyrrelse af jordoverfladen, kan der monteres et tolv millimeter smalt UltraThinEdge skær. Ønskes såning i et bredt bånd kan monteres et lille WideEdge vingeskær der efterlader såsæden i et 7 centimeter bredt bånd. 
Fælles for alle tre typer såskær er at såsæden bliver trykket af dybdestyringshjulet. Sådybden indstilles let uden værktøj ved hvert dybdehjul.
En Sprinter 6.25 SL vil være udstillet på Horsch standen på Sima maskinudstillingen i Paris som afholdes i kommende uge

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.