Horsch udvider NoTill paletten

Er man til direkte såning med skiveskærs-teknik udvider Horsch nu Avatar NoTill familien med nye medlemmer.

Som et led i en udvidelse af Horsh Avartar NoTill , får den store Avatar 12.25 SD med tolv meters arbejdsbredde nu tre mindre søskende, Avatar 8.25 – 9.25 og 10.25 SD med henholdsvis otte, ni og ti meters arbejdsbredde.

- Fælles for de fire modeller er, at de sår på 25 centimeters rækkeafstand, hvor alle såskær er monteret på en lige række. Den opbygning giver mulighed for at montere ”Row Cleaners” stjernehjul foran såskæret. Disse stjernehjul sørger for at fjerne eventuelle stubrester, snittet halm og andet materiale og dermed undgå hair-pinning hvor såsæd kommer til at ligge sammen med planterester, lyder det fra Arne Gejl fra Horsch-importøren, WekoAgro ved Hammel.

Tank størrelsen på både Avatar 12.25 SD og de tre nye familiemedlemmer er den samme. Her kan vælges imellem to- eller tredelt opbygning med samlet rumindhold på 6.500 liter med mulighed for placering af gødning via Horsch G&F samsåningssystemet.
Den todelte opbygning er opdelt i forholdet 60:40 med frit valg, hvilken af tankene der skal bruges til såsæd eller gødning, eller begge til såsæd. Endnu en mulighed er tredelt tank til tre forskellige komponenter i forholdet 70:30:10.  En fjerde tank er også muligt med montering af MiniDrill frøudstyr med rumindhold på 400 liter.

Horsch Avatar SD teknik, det vil sige SingleDisc er ægte NoTill skiveskærs teknik, der forstyrrer jordoverfladen mindst muligt for dermed ikke at fremprovokere nyfremspiring af uønsket ukrudt, herunder genstridigt og besværligt græsukrudt, siger Arne Gejl.

Familien med Avatar såteknik har endnu en gren i udgaver fra tre og til otte meters arbejdsbredde i opbygninger med skiveskærene monteret på to rækker. Avatar 3.16  - 4.16 - 6.16 og 8.16 SD har alle 16.7 centimeter rækkeafstand, også med mulighed for at udså op til fire forskellige komponenter på samme tid.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.