Horsch viser danmarkspremiere i Roskilde
Til de store brug, der driver mange hektar, viser Stroco-Agro en ny 12 meter bred Horsch Serto 12 SC såmaskine,

Når Horsch-importøren, Stroco-Agro, stiller grejet op på Roskilde Dyrskue senere på ugen, 8.-10. juni, bliver det blandt andet med nyheder i den store kaliber. Til de store brug, der driver mange hektar, viser Horsch en 12 meter bred Serto 12 SC såmaskine, samt en 12 meter bred Terrano 12 FM harve monteret med ammoniak udstyr. Serto SC såmaskinen har danmarkspremiere i Roskilde.

Behøver man ikke jordbearbejdning under såarbejdet, kan Horsch’ nyudviklede Serto SC såmaskine være en mulighed. Den leveres i enten 10 eller 12 meter brede versioner. Serto SC er udstyret med et nyt kraftigt dybdestyret dobbelt skiveskærs system med parallelogramophæng. Den har en rækkeafstand på 16,6 cm og har pakkehjul monteret synkront foran såskærene for at sikre præcis og ensartet dybdestyring i alle jordtyper. Med pakkerhjul i hele bredden løftes transporthjulene på såmaskinen fri af jorden under såarbejdet, og hele maskinens vægt fordeles på pakkerhjulene i fuld bredde.

Tankkapaciteten på Serto SC er 6.000 liter. Tanken kan deles i forholdet 50:50 mellem korn og gødning, og der kan placeres gødning efter den populære samsåningsmetode. Der kan monteres DuoDrill frøudstyr, og nyheden er udstyret med bølgedisc som sporløsner efter traktoren.

»Går man og pusler med tanken om at komme i gang med CTF, Controlled Traffic Farming, har Horsch brugbare værktøjer. En Serto 10 og 12 SC vil i praksis gå fint i spænd med diverse harver fra Horsch. Her kan nævnes Joker 10 og 12 RT discharver, Cruiser 10 og 12 XL eller Terrano 10 og 12 FM tandharver, og man holder jordbearbejdning og såning adskilt«, lyder det fra Arne Gejl, Stroco-Agro, der tilføjer, at med disse synkrone systemer kan man nu på enkel vis komme i gang med et CTF system på 10 eller 12 meter. Et 10 meter system med 10.5 m skæreborde (35 fod) og 30 m plejespor eller et 12 meter system og 12 meter brede skæreborde med 36 meter plejespor.

Netop en Terrano 12 FM tandharve udstyret med Agrodan ammoniak udstyr præsenteres også på Roskilde Dyrskue. FM harven er solgt til et landbrug på Sjælland.

Nyt i Horsch programmet er også Cruiser XL tandharven. På dyrskuet præsenteres en Cruiser 6 XL. Endnu en nyhed i harveprogrammet fra Horsch, Terrano GX tandharveserien vises også, og 6.4 GX harven, der udstilles, er solgt til et landbrug på Lolland. Endelig vises en Horsch Leeb 6 LT trailersprøjte med 36 meter bom, og som er solgt til et landbrug på Sjælland.

Til universel såning i alle jordtyper, med eller uden plov, udstilles en Pronto 6 DC G&F i samsåningsversionen og monteret med DuoDrill frøudstyr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.