Horsch viser harve til universelt brug

Horsch er Sima-aktuel med liftophængte Cruiser harver i tre arbejdsbredder.

LandbrugsAvisen, Frankrig

På Sima viser den tyske producent Horsch en ny trepunktsophængt harve i Cruiser fjedertands harveserien. På markedet findes i forvejen bugserede Cruiser XL harver i arbejdsbredderne 5, 6, 10 og 12 meters arbejdsbredde. De får nu selskab af de liftophængte Cruiser SL harver med arbejdsbredderne fire, fem og seks meter.

Cruiser SL harverne er udviklet til universelt brug med stor udnyttelsesgrad, hvor der samtidig ikke er behov for at arbejde specielt dybt med decideret jordløsning. Maksimal harvedybde vil ligge på omkring 15 centimeter.

Tænderne på de liftophængte Cruiser SL harver er nyudviklede af fjedertandstypen med en forspænding der giver en mild udløserkraft på 150 kg. Tænderne er fordelt på fire buller med 16 centimeters tandsporsafstand.

De nyudviklede tænder giver ifølge Arne Gejl fra den danske importør, Stroco-Agro, mulighed for stor rammehøjde for største gennemgang af snittet halm og andet genstridigt afgrøde materiale. Tænderne er monteret med stilken hen over rammen, som dermed giver en glat blokeringsfri overflade under rammen med 70 cm frihøjde.

»Cruiser harven vil være det oplagte valg som stubredskab til nedmuldning og fordeling af eksempelvis store mængder snittet halm og afgrøderester, hvor der samtidig laves det falske såbed. På lerjorde vil Crusier harverne desuden være oplagte som et mekanisk våben til at bekæmpe agersnegle med«, siger Arne Gejl.

Som klassisk stubharve til mekanisk ukrudtsbekæmpelse ved gentagne øverlige harvninger vil Cruiser harverne også være oplagte. Der kan vælges imellem forskellige skærvarianter, alt efter behov, herunder gåsefodsskær til fuld gennemskæring.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.