Hos Anders er de mærkelige opgaver de sjoveste

Det gør bestemt ikke Anders Kloster Keseler noget, hvis der skal skrues midt om natten for at få høsten i hus.

Kan man gøre opgaven lidt usædvanlig eller omstændighederne omkring en opgave vanskelige, skal man ikke være bleg for at få fat i den kommende landbrugsmaskinmekaniker Anders Kloster Keseler fra TraktorHøst i Kolding.

De mest spændende opgaver under læretiden i forretningen har primært været under den travle høstsæson, forklarer han kort før, at han skal i aktion under Agromek som finalist i årets DBL-mesterskab.

- Her går det nogle gange amok med nedbrud. Jeg har for eksempel været med en svend ude at bytte nogle sæder rundt om natten på nogle maskiner, fordi det var det eneste tidspunkt, hvor maskinerne stod stille. At få en mærkelig opgave, det er rigtig sjovt, siger han.

Hvilke maskiner er du bedst til?

- Særligt høstmaskiner er sjove at skrue i. Det er fascinerende, og der er det alverdens systemer, som spiller sammen. Jamen, det er nok det, som jeg har lavet mest af, siger han.

Hvorfor er du egentlig søgt denne vej?

- Jeg er opvokset på en svinebedrift, hvor min far er landmand, og så har jeg hjulpet til i marken. Dyrene er ikke lige mig. At komme ud at skrue og høre det, som larmer, det er skægt. Og når man bor på en gård, har det altid været spændende at besøge maskinforretningen og lure lidt på, hvad der sker inde på værkstedet, fortæller han.

Så skal du ikke være landmand?

- Nej, det tænker jeg ikke, at jeg skal. Det kræver virkelig, at man går op i det.


Hvad ville alternativet til landbrugsmaskinmekaniker så have været for dig?

- Uha, så havde det været noget med at komme ud i naturen eller andet med skov. Jeg går også på jagt i min fritid, siger han.


- Er som Pippi Langstrømpe

Værkfører Martin Jørgensen hos TraktorHøst i Kolding betegner Anders som altid positiv og i godt humør på arbejdspladsen.
-Det vi alle sammen elsker ved Anders, er, at han altid er i godt humør, positiv og aldrig siger nej til en opgave. Har Anders ikke prøvet det før, så er han lidt som Pippi Langstrømpe. Det er bare spændende, og så er han også god til at spørge, hvis der er noget, som han ikke kan finde ud af. Generelt har han bare interessen for det, og i fritiden ligger han bare og skruer på biler, siger han.

Faktaboks

Rundt om Anders

  • 20 år.
  • Bor i Jordrup ved Kolding.
  • Skyder endelig færdiggørelse til næste sommer for at deltage på tur til Tanzania med skolen og branchen.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.