Humøret falder historisk hos Europas maskinproducenter

Sjældent er tiltroen til de kommende måneder faldet så meget som hos maskinproducenterne netop nu, viser ny måling foretaget af branchen selv.

Hver måned tager de europæiske maskinproducenters organisation Cema en temperaturmåling på det såkaldte ’business climate’ hos medlemmerne.

Har de ordrer langt ind i fremtiden, og hvordan ser de på markedet og beskæftigelsen i den kommende tid.

I starten af august er det blevet tid til en ny måling, og ifølge Cema er det sjældent, at undersøgelsens index er faldet så meget som fra juli til august.   

- Tillidsniveauet for det europæiske marked er især forværret. I mellemtiden er der ikke længere noget europæisk marked(land), hvor et flertal af undersøgelsens deltagere vil have positive forventninger til udviklingen i omsætningen, lyder det bl.a. i en kommentar fra Cema.

I øjeblikket ligger indexet på minus 22 på en skala, som kan gå op i plus 100 og ned til minus 100. Dermed er man under gennemsnittet, men både under Covid 19-krisen og i 2016 og 2014 har virksomhedernes vurdering i perioder ligget lavere end nu.

For producenterne er der også et væsentligt lyspunkt. Det går efterhånden noget lettere med at få dele og ventetiderne for at få færdigproduceret maskinerne og sendt de bestilte varer ud til kunderne falder til stadighed for tiden efter flere år med meget lange leveringstider i branchen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.