Hurtigt comeback: Fra på søndag er de tilbage over fjorden med Valtra
Det var et voldsomt slag at miste Valtra-forhandlingen nord for Limfjorden for tre år siden for maskinhandleren Agrotek. Men nu ruller toget igen.

Skal du købe en Valtra fra på søndag af i Vendsyssel, så skal du ringe til Agrotek A/S.

Efter tre års pause som Valtra-forhandler i regionen gør maskinforretningen med udgangspunkt fra Hobro comeback i Nordjylland.

1. marts er det nemlig Agrotek og ikke Hjallerup Maskinforretning, som er officiel Valtra-forhandler i området.  

Comebacket er mere end velkomment hos medejer og sælger Niels Vestergaard. 

”Det er stort for os. Det gik ikke vores vej for tre år siden. Det var et voldsomt slag dengang. Men vi er også ydmyge over for at få det passet og finde folk deroppe til at passe det for os. Vi har armene over hovedet, men vi er også meget ydmyge over for det. Det er en fjer i hatten for os. AgroTek er ikke så store, så det er et stort skridt for os. Vi er en fasttømret enhed nede i Hobro, så alle er tilpas”, siger Niels Vestergaard til LandbrugsAvisen.

I øjeblikket leder Agrotek sammen med TBS Maskinpower efter nye lokaler i Nordjylland. Sammen opretter de et serviceværksted, hvor de tilsammen kan have fire-fem montører ansat samt plads for en lagermand og en sælger. 

Ifølge Niels Vestergaard er man ikke helt i mål 1. marts, men ellers kan der rykkes ud fra Hobro. Når afdelingen snart falder på plads, så er det vigtigt, at den hurtigt får så meget aktivitet, at den bliver til en attraktiv arbejdsplads med en vis volumen.

”Udfordringen er, at der skal være nok for en lagermand at lave. Der skal være en vis volumen. Dem som ringer fra Aalborg kan godt serviceres fra Vendsyssel i stedet for Hobro. Det betyder noget, så vi får etableret en rigtig arbejdsplads”, siger han.

Blander blod med TBS

Udover at samarbejde omkring driften af en afdeling, så markerer AgroTeks comeback i Vendsyssel som Valtra-forhandler også et nyt samarbejde på ejer-siden.

Ifølge Niels Vestergaard går TBS nemlig ind og investerer i Agrotek og en mindre del af forretningen, mens de nuværende ejere stadig vil være majoritetsejere.  

”De køber 25 pct. Det kalder jeg rettidig omhu og en sikring af arbejdspladserne. Jeg er da glad for, at TBS ser sådan på det, at de udtaler, at det er de mennesker, som er i Agrotek, der skal drive Agrotek og det samme navn. Der sker ikke noget udadtil hos kunderne. Jeg kan godt lide deres måde at drive tingene an på”, siger han.

Det har ikke været på tale, at I skal slå jer sammen med TBS?

”Nej, det er for alle parter vigtigt, at det er Agroteks navn og de medarbejdere, der er i Agrotek, der skal drive det videre”.

Føler I så, at I er fremtidssikret med det her?

”Ja, vi føler, det er rettidig omhu at komme med i det her. Det er ikke sikkert, at man får tilbuddet om fire-fem år. Vi er ikke pensionsmodne endnu, men vi var seriøst begyndt at snakke om generationsskifte. Nogle siger, det tager ti år, og vi skal da arbejde ti år til. Der sidder mange maskinhandlere og landmænd, hvor det er et kæmpe problem. Det kan da godt være, at TBS har majoriteten om ti år. Men Kristian(medejer og sælger Kristian Laursen red.) er kun 28 år. Der er også åbnet op for, at hvis der kommer en ung mand, som vil være med, så kan det blive muligt”.

AgroTek har i dag udstillingslokaler i Hjørring. De lukkes, når de nye faciliteter er fundet, oplyses det. Niels Vestergaard forventer, at de endelige lokaler er på plads forholdsvis hurtigt, så rekrutteringen er nye ansat også kan ske med det udgangspunkt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.